Fiala (ODS): Na čem se s ním domluvíte, to platí

04.07.2021 17:46

Podpora na facebookovém profilu plzeňskému primátorovi Martinu Baxovi.

Fiala (ODS): Na čem se s ním domluvíte, to platí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Martin Baxa, primátor Plzně a místopředseda ODS, je původní profesí středoškolský pedagog – na brněnské Masarykově univerzitě vystudoval dějepis a zeměpis.

Anketa

Do voleb zbývá sto dní. Kdo podle vás bude příštím premiérem?

hlasovalo: 15066 lidí

Ale není to jen profese, v Martinově případě doslova platí, že je to i poslání. Proto si po léta, když už byl v politických funkcích, na gymnáziu v Plzni nechával alespoň malý úvazek – a vzdělání se intenzivně věnuje také v politické práci.

Do ODS Martin vstoupil v roce 1999, po komunálních volbách v roce 2010 byl zvolen nejmladším primátorem v historii města Plzně. Po volbách v roce 2014 zastával funkci 1. náměstka primátora města Plzně pro oblast kultury, turismu, památkové péče a projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. Od roku 2017 je poslancem Parlamentu České republiky a od roku 2018 je opět plzeňským primátorem.

Ke kultuře má Martin Baxa ostatně velmi blízký vztah: miluje divadlo, literaturu, historii, architekturu a výtvarné umění.

Jak ho v Plzni lidé berou a proč ho opakovaně volí, o tom není potřeba moc psát: stačí se s Martinem projít plzeňskými ulicemi a uvidíte to množství spontánních pozitivních reakcí, lidé dobře vědí, co pro ně a jejich město dělá.

Osobně si Martina velmi vážím – kromě toho, že je mimořádně aktivní a odvedl obdivuhodný kus práce pro své město a region, je vždy dobře naladěný a šíří kolem sebe pozitivní náladu. Ani nevím, jak to dělá. Ale především: Martin působí klidně, vyrovnaně, nikdy není agresivní, a přesto (nebo právě proto) dokáže nesmírně přesvědčivě a pevně obhajovat hodnoty a postoje, kterým věří. A drží slovo. Na čem se s ním domluvíte, to platí.

A to v politice vůbec není samozřejmé.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

18:14 Hlas: Babiš je Slovák. Takže pokud by pro něj bylo spojení s Ruskem výhodné, navleče rudou košili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k Andreji Babišovi a EU.