Fiala (ODS): Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám

06.11.2019 20:59

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 11. 2019 ke třetímu čtení vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v oblasti daní v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů

Fiala (ODS): Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala se starostou Řeporyjí Novotným

Vážený pane předsedající, já budu jenom stručně reagovat na vystoupení paní poslankyně Valachové. Paní poslankyně prostřednictvím pana předsedajícího, vy jste se tak rozčílila, že jste Občanskou demokratickou stranu nazývala Občansko-demokratická strana, tak jenom koriguji, jsme Občanská demokratická strana, ale kvůli tomu jsem samozřejmě nevystoupil.

Vy jste nás v tom svém příspěvku velmi ostře napadla. A já ani nebudu komentovat ty jednotlivé věci a ty výroky, ale všem lidem, kteří se na nás dívají, řeknu jednu jednoduchou věc, nebo dvě. Ta první je - kdo navrhl, abychom o rodičovském příspěvku jednali a hlasovali teď? Občanská demokratická strana. Nám záleží na těch rodičích, které mají malé dítě, ne vám.

A teď všichni uvidí, za chvíli, jak bude hlasovat ČSSD, jak bude hlasovat vládní koalice, jak se postaví k tomu našemu návrhu. Takže místo těch žvástů, abych použil slova premiéra, za to se omlouvám, ale použiji je, se ukáže na činech, kdo to myslí s mladými rodinami skutečně vážně a kdo o tom jenom žvaní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…