Fiala (ODS): Návštěva v Zastávce u Brna potvrdila, že bruselské kvóty jsou nesmysl

11.09.2015 22:50

Předseda ODS Petr Fiala se dnes v Zastávce u Brna setkal s nespokojenými občany, kteří si stěžují na neustálé narušování nočního klidu z řad azylantů, kteří jsou umístěni v přilehlém uprchlickém zařízení. S občany diskutoval o možnostech řešení nastalé situace a o složité komunikaci mezi občany a vedením tábora.

Fiala (ODS): Návštěva v Zastávce u Brna potvrdila, že bruselské kvóty jsou nesmysl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Navštívil také samotné přijímací středisko a setkal se zde s jeho vedením. „Mluvil jsem s občany, s panem starostou, s vedením uprchlického zařízení v Zastávce u Brna. Není to lehká situace, zařízení je určeno pro přijímání žadatelů o azyl, nikoliv pro zadržování nelegálních uprchlíků, kterému slouží v těchto dnech. Nesetkal jsem se s žádnou nenávistí k imigrantům, občané prostě jen chtějí mít standardní podmínky k životu ve svém bydlišti. Vedení střediska se situaci snaží řešit. O uprchlíky se zde starají velmi dobře, jenomže zařízení uprostřed obce není vhodné pro zadržování těch, kteří zde nechtějí být - a těch je tu teď většina. Návštěva v Zastávce mi znovu potvrdila, že bruselské kvóty jsou úplný nesmysl jdoucí proti zájmům jak uprchlíků, tak občanů České republiky.“

ODS již deklarovala, že bude usilovat o zvýšení trestů za organizování a umožnění překročení státní hranice pro ty, kteří zneužívají neštěstí imigrantů.

„Z převaděčství se dnes stal velmi výnosný byznys s lidským neštěstím a my chceme dát jasně najevo, že tento byznys budeme tvrdě trestat. Na další schůzi navrhneme, aby se zvýšily tresty pro ty, kdo organizují nedovolené překročení státních hranic odnětím svobody až na tři roky. Pokud tak učiní v organizované skupině, mělo by dojít ke zvýšení možných sazeb ze současných šesti měsíců až pěti let, na dva až osm let. U těch, kteří tak učiní v organizované skupině a za úplatu, navrhujeme zvýšení sazby na tři až deset let. Pokud převaděči způsobí svou činností úmrtí, či újmu na zdraví, mělo by dojít ke zpřísnění sazby na osm až patnáct let (z původní pěti až dvanácti let),“ upřesňuje poslanec Marek Benda.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…