Fiala (ODS): Nelze zavírat oči a tvářit se, že se v Sýrii nic neděje

15.04.2018 8:35

Komentář na facebookovém profilu k reakcím na koordinovaný útok USA, Británie a Francie na syrské cíle spojené s vývojem a skladováním chemických i biologických zbraní

Fiala (ODS): Nelze zavírat oči a tvářit se, že se v Sýrii nic neděje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ODS Petr Fiala

Všimněme si českých reakcí na odvetný útok v Sýrii. Z některých běhá mráz po zádech. Jedni to komentují jak podle příručky ruského velvyslanectví (KSČM, SPD), jiní snad podle nějakého ideologa tzv. mírového hnutí z 80. let (ČSSD, Piráti). Připomeňme, že mírové hnutí cíleně zneužívalo naivitu levicově orientovaných lidí na Západě a většinou nevědomě sloužilo zájmům Moskvy.

Sýrie je dnes jedním z klíčových míst geopolitického konfliktu. Nelze zavírat oči a tvářit se, že se tam nic neděje. Nelze ji přenechat Rusku. A není možné nikoho nechat používat chemické zbraně bez rázné odpovědi. Zpochybňování cíleného raketového útoku demokratických zemí je buďto naivní, nebo vědomou službou Rusku. A ptám se, zda je toto skutečně český národní zájem? Není, je to nebezpečná pozice, s níž máme ty nejhorší historické zkušenosti.

To, co zaznívá v zahraničně politických otázkách od některých současných či potenciálních stran vládního tábora, vyvolává ty nejvážnější obavy. Z hlediska našich zájmů a naší bezpečnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…