Fiala (ODS): Předložili jsme návrh na obnovení pouze dvou sazeb DPH

05.12.2018 14:40

Projev na 24. schůzi Poslanecké sněmovny 5. prosince 2018 ke změně vládního návrhu zákona o dani z přidané hodnoty.

Fiala (ODS): Předložili jsme návrh na obnovení pouze dvou sazeb DPH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Děkuji, pane předsedající. Já reaguji na vystoupení některých řečníků z levicové vládní koalice, kteří tady volali po systémovosti. No, já bych se rád připojil k debatě o nějakém systémovém řešení daňového systému, ale bohužel z vaší strany, dámy a pánové, žádné systémové řešení nejenom, že nezaznělo, nebylo prosazováno, ale nebylo ani podporováno.

A konkrétně k panu poslanci Volnému prostřednictvím pana předsedajícího. Já bych chtěl připomenout, když tady vyčítáte návrh, který tady předložila paní poslankyně Kovářová a další. Opozice několikrát předložila systémové řešení. Několikrát jsme předložili Občanská demokratická strana konkrétně návrh na obnovení pouze dvou sazeb DPH, tak jak jste to vy zmínil. A podívejte se prosím, pane poslanče, prostřednictvím pana předsedajícího na to, jak jste hlasovali. Jak jste hlasoval vy, jak hlasovalo hnutí ANO, jak hlasovaly další strany současné vládní koalice. Takže nám tady neargumentujte systémovým řešením. To jsou jenom falešné vymyšlené argumenty. Po ničem takovém vy nevoláte, nic takového neprosazujete. A když to prosazujeme my, tak to jenom odmítnete.

A jak už tady říkal pan předseda Kalousek, budete mít v příštím týdnu znovu možnost ukázat, jestli jste si to rozmysleli, jestli opravdu vám záleží na systémovém řešení a podpořit zavedení dvou sazeb DPH. Uvidíme, jak se k tomuto návrhu postavíte, a jak to, co dnes tady hlásáte a proklamujete, jak skutečně dodržíte i v politické praxi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.