Fiala (ODS): V Ústeckém kraji jdeme do krajských voleb s KDU-ČSL

30.05.2020 7:32

Občanští demokraté budou v podzimních krajských volbách v Ústeckém kraji kandidovat společně s KDU-ČSL. Lídrem kandidátky bude dlouholetý úspěšný starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Fiala (ODS): V Ústeckém kraji jdeme do krajských voleb s KDU-ČSL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala na 29. kongresu ODS

„Celkem v 8 krajích jdeme do podzimních voleb ve spolupráci s dalšími stranami. Dnes jsme podepsali dohodu s KDU-ČSL v Ústeckém kraji, kde nyní vládnou komunisté. A také to v regionu podle toho vypadá. Cíl je tedy jasný – dostat komunisty z krajské vlády a zlepšit situaci v kraji. V čele kandidátky stojí dlouholetý úspěšný starosta Kadaně Jiří Kulhánek. Každý, kdo město navštíví, vidí, jak prosperuje, a já jsem si jistý, že se mu podobný úspěch podaří zopakovat, když uspěje v podzimních volbách a povede celý kraj,“ uvádí předseda ODS Petr Fiala.

„Mám radost, že se nám podařilo domluvit spolupráci s ODS pro nadcházející volby v Ústeckém kraji. Chceme, aby z bohatství Ústeckého kraje, který má největší zásoby povrchové vody, těžili především jeho občané. KDU-ČSL pro tuto spolupráci nabízí kompetentní lidi, kteří mají chuť měnit kraj k lepšímu,“ doplňuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

„Jsem velice rád, že se podařila domluvit společná kandidátka. V jejím čele stojí nejkompetentnější lídr Jiří Kulhánek a já věřím, že bude úspěšná a bude útočit na pozici hejtmana Ústeckého kraje,“ říká předseda ústecké ODS Karel Krejza.

„Milujeme náš kraj a cítíme, že současné vedení není kompetentní. Proto jsme spojili své síly, abychom mohli v kraji něco změnit. Odmítám v Ústeckém kraji mít komunistického hejtmana s podporou SPD. Dělám to pro své děti a své sousedy, aby nemuseli žít pod komunistickým hejtmanem a komunistickým vedením,“ vysvětluje předseda ústecké KDU-ČSL Jan Růžička.

„Ze své praxe z Kadaně vím, že pokud se k práci v samosprávě přistupuje poctivě, ukazuje se, že to jde. A právě tenhle přístup chci z našeho města přenést do našeho kraje. Jsem přesvědčen, že společně s týmem lidí, který je se mnou na kandidátce, můžeme z našeho kraje udělat dobré místo k životu. Stejně, jako to mnozí z nás dělají ve svých městech,“ uzavírá lídr společné kandidátky Jiří Kulhánek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…