Fiala (ODS): Vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán

17.03.2020 21:03

Komentář na facebookovém profilu ke schůzce politického grémia Poslanecké sněmovny

Fiala (ODS): Vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala

Právě jsem se vrátil ze schůzky politického grémia Poslanecké sněmovny, která byla s premiérem a některými dalšími členy vlády. Musím říct, že tato schůzka nenaplnila moje očekávání. Nedostali jsem odpovědi na otázky, které jsme kladli. Začínám mít dojem, že vláda nemá žádnou koncepci, žádnou strategii, žádný plán, jak bude postupovat v příštích dnech. Slyšeli jsme spoustu slibů a výmluv, které se týkaly zdravotnických pomůcek, respirátorů, roušek. Já jenom doufám, že něco z těch slibů už bude konečně naplněno, protože neustále slyším od lidí, kterých se to týká nejvíc, kteří jsou v první linii, ale i od těch, kteří se neustále setkávají s veřejností, že ochranné pomůcky nemají a to je tragické chyba.

Od premiéra jsem neslyšel ani žádný plán na kroky, které by aktuálně pomohly podnikatelům, OSVČ, či zaměstnancům, na které krize dopadá už v těchto dnech.

Pan premiér opakuje, že jsme ve válce a že prostě postupujeme den za dnem, ale i ve válce se právě postupuje podle určitých strategií a podle určitých plánů a ty já v tuto chvíli postrádám a myslím, že to je problém.

Snad dvě pozitivní věci na závěr: premiér slíbil, že se bude zabývat naším návrhem na legislativní odložení 3. a 4. vlny EET a že se bude zabývat naším návrhem na to, aby se nevyplácely v této době dočasně dividendy do zahraničí. To poslední, co je pozitivní, je to, že se znovu sejdeme příští týden a já jenom doufám, že ta schůzka bude mít větší smysl, než měla ta dnešní.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.