Fiala (SPD): Fialova vláda chce zlikvidovat živnostníky

14.04.2023 20:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zvýšení záloh OSVČ

Fiala (SPD): Fialova vláda chce zlikvidovat živnostníky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala

OSVČ mají nově platit o 70 procent vyšší zálohy. Podle Hospodářských novin Jurečkovo ministerstvo práce prosazuje zvýšení záloh na sociální pojištění u OSVČ o 70 % na 5052 Kč měsíčně pro činnost hlavní a 1988 Kč pro činnost vedlejší… S tím naprosto nesouhlasíme. Živnostníci a drobní podnikatelé jsou další skupinou, kterou chce vláda ekonomicky zlikvidovat.

Anketa

Získají Ukrajinci někdy zpět Krym?

hlasovalo: 30016 lidí

My odmítáme zvyšování daňové zátěže českým občanům a sociální odvody jsou daněmi, i když se jim tak neříká. Živnostníci mají výrazně horší podmínky než zaměstnanci. Při zrušení superhrubé mzdy se snížily daně zaměstnancům, ale adekvátní opatření pro živnostníky zavedeno nebylo. Hnutí SPD důrazně protestuje proti jakémukoli zvyšování daní českým občanům a firmám!

„SPOLU vám garantujeme, že my daně nezvedneme! Proto SPOLU nebudeme provádět levicové daňové experimenty, ale snížíme státní výdaje a dáme finance dohromady!“ slibovali SPOLU před volbami. Lháři prolhaní!

Živnostníci nemají zaměstnanecké benefity, nemají maximální délku pracovní doby ani nárok na placenou dovolenou, nesou náklady, spojené s výkonem své práce, a ručí vlastním majetkem. Nemají nárok na odstupné při skončení pracovního poměru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.