Fiedler (Úsvit): Nesmyslně vysoké příspěvky na bydlení akorát inkasují vychytralci

20.09.2013 19:05

Ostravanů, kteří pobírají doplatek na bydlení, přibývá. Skoro pět a půl tisíce lidí žije v samotných ubytovnách, další jsou v nelegálních zařízeních. Co je ale alarmující, zástupci krajského úřadu práce říkají, že letos se na dávkách na bydlení vyplatilo více než za celý loňský rok.

Fiedler (Úsvit): Nesmyslně vysoké příspěvky na bydlení akorát inkasují vychytralci
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Ubytovna v Mostě - Velebudicích

Vyplácí se nehorázně a nesmyslně vysoké příspěvky na sociální bydlení, až v částkách přes deset tisíc korun.  Tyto peníze inkasují vychytralci (majitelé ubytoven a bytů nízké kategorie) přes sociálně vyloučené. Opravdu jsou ale všichni sociálně vyloučení? Když příspěvky, které inkasují, mnohdy přesahují výdělek pracující osoby, pachtící se např. v supermarketu celý den za pár korun? Navíc jiné a zároveň větší peníze končí prostřednictvím eurofondů ve vystavěných hotelích, rančích slavných osob, chovatelských stanicích koní osob spřátelených s ministry apod.

Proč tyto peníze nejdou např. do podpory živnostníků, střední vrstvy, která bude pružně vytvářet pracovní příležitosti, a efektivně tak přispěje k řešení primárního zdroje problémů? Proč pořád řešíme důsledky a neřešíme příčiny?!

Je potřeba primárně řešit problém zaměstnanosti, problém životní úrovně občanů – pak budeme muset méně řešit důsledky jako žití v ubytovnách či kriminalitu.

Z miliard ulitých v daňových rájích tato země prosperovat nebude. Prosperovat bude, až se bude dařit střední vrstvě a s ní i celé společnosti. Znovu opakuji – miliardáři v čele s Bakalou tyjí na státních financích, zakázkách a privatizacích a stát chudne a je čím dál zadluženější. Chybí odpovědnost, odvolatelnost a přímá demokracie, kterou prosazuji s hnutím Úsvit Tomia Okamury, místo oligarchického systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…