Filip (KSČM): Dokončení dálnice D3 je pro nás priorita

27.06.2013 17:49

Dálnice D3 patří k důležitým dopravním stavbám v České republice, mimo jiné i pro svůj přesah do evropské dopravní infrastruktury, neboť je součástí panevropské komunikace E 55. V budoucnu by měla D3 na území České republiky spojovat Prahu, Tábor, České Budějovice a hranice s Rakouskem.

Filip (KSČM): Dokončení dálnice D3 je pro nás priorita
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Zatím vede z pomezí Středočeského a Jihočeského kraje do Tábora a od zítřka i do Veselí nad Lužnicí. Právě dnes byl slavnostně předán do provozu pětadvacetikilometrový úsek mezi Táborem a Veselím nad Lužnicí.

Do původního časového harmonogramu zasáhly letošní povodně a tak si spuštění provozu prošlo složitou peripetií. Celkově nabraly práce na stavbě několikaleté zpoždění. Už v roce 1997 totiž projekt vypadnul ze seznamu dopravních priorit ministerstva dopravy. Poté vzniklo obecně prospěšné sdružení na podporu dostavby D3, jehož jsem se stal členem.

Představitelé KSČM v Zastupitelstvu Jihočeského kraje a Poslanecké sněmovně toto sdružení dlouhodobě podporovali, a tak se nakonec na jednání Kontrolního výboru Poslanecké sněmovny podařilo prosadit závěr Nejvyššího kontrolního úřadu, na jehož základě došlo k opětovnému zařazení stavby do seznamu prioritních dopravních staveb.

Nyní situace vypadá tak, že by celá plánovaná trasa dálnice D3 z Prahy přes Tábor a České Budějovice na hranice s Rakouskem mohla být dokončena v roce 2025. Pro jižní Čechy je tato stavba skutečnou prioritou, kterou by vláda neměla přehlížet.

Vojtěch FILIP, poslanec Parlamentu ČR a předseda ÚV KSČM

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…