Filip (KSČM): My Rusko potřebujeme, Rusko nás nikoli

12.07.2021 4:31

Co Komunistická strana Čech a Moravy předpokládala a před čím od počátku bezdůkazní »vrbětické« hysterie varovala, se stalo bolestnou skutečností.

Filip (KSČM): My Rusko potřebujeme, Rusko nás nikoli
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda KSČM Vojtěch Filip

Nikdo není obviněn, pro mezinárodní zatykač nejsou důkazy a čeští podnikatelé přicházejí v Rusku o mnohamilionové zakázky a tamní obchodní partneři jim ukazují záda. Bouří se už i podnikatelské svazy, které po uzavření Českého domu volají po zřízení jakéhosi podnikatelského centra. To by mělo postupně uklízet spoušť v česko-ruských vztazích, napáchanou nesmyslným aktivistickým krokem BIS a následně Vládou ČR a pravicovou opozicí. Celý tento projekt však obsahuje několik neznámých. V prvé řadě kdo by takové centrum financoval. Jak uvedl pro Lidovky.cz mluvčí Hospodářské komory Miroslav Diro: "Minimálně v počátku se určitě neobejde bez podpory státu."

Další neznámou je, zda Ruská federace o spolupráci s námi ještě vůbec po tom všem bude stát. Málokdo, a zejména někteří hlupáci si totiž nejsou ochotni vůbec připustit, že Rusko nás na nic nepotřebuje, my naopak, stejně jako další evropské státy, Rusko ano. Pokud vláda a pravice vyslechly ohledně prezentace Vrbětic a následných protiruských kroků volání Bruselu, měly by teď také po bruselských byrokratech žádat pro podnikatele náhradu ušlého zisku. To zní přece logicky, ne? Jenže skutečnost se má jinak.

Nejen v Bruselu se nám smějí, a i když nastoupí jiné evropské firmy místo našich, nepřijde odtud ani cent, a Rusové k nám budou odměření a náhradu za české obchodní partnery si už našli. Za blbost se platí, to zaplatí všichni občané v daních, za zradu národních zájmů by se mělo končit však ve vězení. Snad k tomu příští vláda bude mít odvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…