Filip (KSČM): Zamyšlení nad jedním rozhodnutím

31.08.2016 12:36

Členové skupiny Ztohoven, kteří vyvěsili obří červené trenýrky nad Pražským hradem a ukradli prezidentskou standartu, kterou následně rozstříhali, nespáchali podle nepravomocného rozsudku trestný čin.

Filip (KSČM): Zamyšlení nad jedním rozhodnutím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Filip

Za krádež, poškozování cizí věci a výtržnictví jim přitom původně hrozily až tři roky vězení. Pokud by tedy byli odsouzeni. K tomu však nedošlo. Důvod? Podle soudkyně Šárky Šantorové by totiž mohlo jít o nebezpečný precedent, který by mohl umožnit omezování svobody slova. No, opravdu podivná úvaha.

Svoboda slova je vážná věc, hanobení jednoho ze státních symbolů, v tomto případě prezidentské standarty, místo které členové této pochybné „recesistické skupiny“ trenky pověsili, věc druhá.

Jisté je, že svoboda jedince končí tam, kde začíná svoboda druhého…

Podle mého názoru tady nešlo o princip svobody slova, ale o hulvátské chování, které nemá obdoby. Nemusím souhlasit s názory a postoji pana prezidenta, ale rozhodně se slušný člověk nikdy nesníží k tomu, aby se choval jako hulvát a lump a takto bezostyšně zacházel s cizím majetkem. A už vůbec ne, pokud se jedná o státní symbol…

Takový rozsudek je urážkou všech! V tomto ohledu jde tak skutečně o nebezpečný precedent. Jak asi bude rozhodovat ctihodná soudkyně, až jiná "recesistická skupina migrantů" spálí českou státní vlajku a ani přitom nebude muset překonat střechu, například soudní budovy. A navíc by mohla svůj čin bránit tím, že nemůže být souzena, protože by to byla diskriminace z důvodu příslušnosti k jinému náboženství. Ubohost odůvodnění je do "slepých očí justice" bijící. Umožní omezení svobody nás všech.

Ničení cizího majetku a státních symbolů je totiž podle soudkyně zřejmě zcela normální.

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…