Flasarová (KSČM): Jak dlouho ještě bude vláda posílat vojáky na smrt?

08.07.2014 21:20

Česká armáda opět ztratila čtyři ze svých elitních vojáků. Tragédie se odehrála v afghánské provincii Parván, kde o život přišlo dalších 12 osob.

Flasarová (KSČM): Jak dlouho ještě bude vláda posílat vojáky na smrt?
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Účast naší armády v podobných misích vyvolává řadu pochybností o mírových aktivitách České republiky. Naši vojáci se stávají terčem ve vojenských konfliktech, které nevyvolala Armáda ČR, ale které jsou následkem politiky USA. Jsme vazaly NATO a kvůli tomu umírají naši vojáci za cizí zájmy. Ze všech destinací případného nasazení našich vojáků je nejproblematičtější mise v Afghánistánu, která končí v letošním roce. Bude nyní na vládě premiéra Sobotky, zda bude mise prodloužena.

Drtivá většina zasvěcených je přesvědčena, že vojenskou silou tento problém řešit nelze. Stanovisko KSČM je v této věci jasné a neměnné. Odmítáme účast našich vojáků v zahraničních misích a návrhy na jejich vyslání nepodporujeme. KSČM od samého počátku projednávání účasti Armády České republiky v těchto »mírotvorných misích« byla zásadně proti. Kolik ještě bude obětí na straně naší armády? Vyzýváme proto prezidenta České republiky, jako vrchního velitele ozbrojených sil, ať se přičiní o to, že naši vojáci nebudou dále umírat za zájmy cizích velmocí. Politickým požadavkem KSČM, v zájmu obyvatel naší země, je proto také zastavení účasti České republiky a její armády v zahraničních vojenských misích USA a NATO, zejména naší mise v Afghánistánu. KSČM dlouhodobě požaduje pozastavení členství České republiky ve vojensko-bezpečnostních strukturách NATO a následné vystoupení z NATO.

Věra Flasarová, vedoucí Oddělení mezinárodní politiky ÚV KSČM

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…