Fleischer (Republikáni): Volič je podceňován jednoduchými hesly

03.10.2016 21:01

Kdo sleduje aktivity dnešních vládních stran, vzpomene si na Orwellův román o Velkém Bratrovi a začíná uvažovat o tom, že letos raději k volbám půjde, protože příště už se ho možná nikdo na nic ptát nebude.

Fleischer (Republikáni): Volič je podceňován jednoduchými hesly
Foto: realitnikomora.cz
Popisek: Karel Fleischer

Občan – volič se může nyní, týden před volbami, přesvědčit o tom, jak se má správně dělat politika a dozví se mnohá geniální řešení na všechny bolesti dnešní společnosti. Stačí jen otevřít internet a číst programy politických stran.

Před několika lety se rádoby budoucí, nebo soudobí politici alespoň snažili něco vymyslet, co by vypadalo na první pohled jako skutečný reálný a proveditelný program, jehož body řeší konkrétní situace v jednotlivých krajích.

Dnes se už nikdo neobtěžuje ani takové programy vymýšlet. Proč taky? Česká televize se přece postará o očernění malých politických stran a ty stálé hvězdy české politické scény už ani nepotřebují cokoliv dělat, ani sdělovat voličům. Přece volič ani k volbám nejde, nebo si řekne, že volit malou neparlamentní stranu stejně nemá smysl a je to. Je na další 4 roky postaráno, vyděláno. Lidé jsou beztak otrávení a velké strany mají své voličské základny jisté, tak proč se obtěžovat psaním nějakého programu?

Dnes stačí říct, že ”naše strana zabrání pobytu ilegálních uprchlíků v našem kraji” a tečka. Ty strany, které jsou až příliš iniciativní k tomu nanejvýš dodají nějakou omletou větu o podpoře malého a středního podnikání, zlepšení ve školství a v bezpečnosti a něco o výstavbě infrastruktury a samozřejmě nesmí chybět ono známé: ”prověříme všechny dosavadní kroky volených zástupců krajů, zda nedošlo ke zneužívání dotací” ...atd.

Velké strany jako ODS a ANO si dokonce vystačí už jenom s hesly ”Zvýšíme mzdy” nebo “Lepší Česko!” a protože v České televizi už nemají malé strany ani právo vystoupit v nějaké debatě, kromě jediné za celou volební kampaň a to ještě z každého kraje jen Českou televizí vybrané staré partaje, případně ty nové, u kterých se dá předpokládat, že se zapojí po volbách do davu a půjdou 25 let dobře vyšlapadou trasou a nebudou dělat problémy.

Česká televize zve do studia na jedinou debatu dle svého vlastního uvážení a dle svých průzkumů volebních preferencí.

Z komunistické éry si pamatuji už jako kluk, že co řekla tehdy Československá televize, to bylo vždy pravda a absolutní jediná správná informace a nikdo o tom nesměl ani pochybovat.

ANO chce lepší Česko, ale za 3 roky ve vládě jsme svědky pouze pokutování soukromých firem milionovými částkami a zvýhodňování firem ministra financí Babiše.

ČSSD chce podpořit pracující a rodiny, ale současně tvoří politiku, která se blíží otrokářství.

Vidíme kolem nás jen upevňování moci totalitními návrhy zákonů, za které by se dnes nestyděla ani Severní Korea, nebo Čína.

Pomalu ale jistě končí OSVČ, přesouvají se buď do šedé ekonomiky, nebo začnou chodit do práce, kde je snadno vystopuje soukromý exekutor a bez problémů zabaví část mzdy a zbytek, který pak přijde po srážkách na účet je dle zákona zabaven také, protože politici u moci nemají vůli tento zákon od roku 2001 jakkoliv měnit. 15 let si mohou v této zemi dělat soukromí exekutoři co chtějí a pod ochranou státu.

Klesají tržby v maloobchodech, nikdo si neobjednává žádné řemeslnické práce, nikdo nevyužívá služeb podnikatelů – nikdo na to totiž nemá. A tak postupně všichni tonou v dluzích a exekucích, které však narůstací až 25 násobně, protože soudruzi soudci a soukromí exekutoři, jejich lobbisté a jimi živení politici potřebují miliardy na své luxusní životy.

Zbytek národa hladoví a stydí se to přiznat, což vládnoucím stranám vyhovuje – mlčí se a panuje strach.

Ministra vnitra za ČSSD navyšuje kapacity věznic, mění se trestní zákoník, kde podle ČSSD jsi ty, občane, terorista, pokud napíšeš kritiku na ČSSD na Facebook.

Vláda navrhuje povinné registrace byť i přechodného pobytu, zřizuje policejní útvary, které nebudou obtěžovat starosty a hejtmany ČSSD a ODS kontrolami jejich hospodaření s obecní a krajskou kasou, ale zaměří se na rebely a extrémisty. Je potřeba už v zárodku ničit extrémistická hnutí i na internetu, hřímá ministra vnitra Chovanec. Ministr financí zase plamenně hovoří o nutnosti zpřísnění výběru daní a online kontrolám příjmů, výdajů a kdo ví co ještě.

Lidé mají zkreslené informace, které jim Česká televize nejenže dodá, ale i navede, jak mají vnímat tu kterou politickou stranu a vůbec koho mají volit a komu se mají smát.

Kdo je extrémista a kdo je systémová strana. Kdo je populista a kdo pragmatik. Je jedno, že má vládní strana v programu jen heslo ”Chceme lepší Česko!” to totiž populismus není. Ovšem vždy je vše tak, jak se to hodí a Česká televize i Nova už se postarají o názor občanů, rádi napoví kdo je za toho zlého a kdo za dobrého. Není nutno myslet, občane. Stačí když budeš platit a dřít se tak, aby jsi ještě před důchodem zemřel, protože na zbytečné důchody, nebo zbytečnou léčbu nejsou peníze.

Dokonce existují i dvě měřítka pro odměny krajských zastupitelů. Pokud jsi zastupitel velké strany, máš šanci, že tě navrhnou za ”uvolněného zastupitele” s platem kolem 80 000 korun měsíčně a pokud jsi bezvýznamný zastupitel malé bezvznamné strany, která nějakým zázrakem přece jenom pronikla ČSÚ, který sčítá hlasy ve volbách, pak dostaneš 5 050 korun  měsíčně, protože tebe v krajském zastupitelstvu rozhodně za uvoleněného zastupitele nikdo nezvolí. Dvojí metr.

Pokud jde o ČSÚ a volební výsledky, pak bych se divil, kdyby byly volby regulérní, protože ve vedení ČSÚ jsou samí členové ODS a mluvčí je dokonce bývalá mluvčí Exekutorské komory Báčová, která by dlužníky zásadně zavírala do vězení. Ta doba zase není až tak vzdálená, koneckonců ministr vnitra odměnil medailí mladé policajty, kteří rozstříleli šedesátiletého dlužníka, tak pokud se dlužníci v ČR už střílí, proč by se neměli zavírat?

A tak občan Česka opět raději mlčí a šlape vyjetou brázdu. Makat a platit a mlčet! Soudruzi na špici se sice pozvolna střídají, ale kruh se pomalu uzavírá a nový zákon o politických  stranách už je psán tak, aby bylo nemožné stranu založit, nebo aby bylo možné stranu snadno z nějakého důvodu zrušit. Tak aby nerušila krmení ODS a ČSSD a jejich odnoží.

Možná právě ignorace voleb v této době může být oním okamžikem, kdy se kruh uzavře a pak už budeme jen skutečně snadno a dobře ohlídatelné stádečko těch, co budou živit vyvolené a nikdo nebude mít šanci to změnit.

Zatím je šance jít volit tajnou volbou bez toho, že by ti, občane, stál za zadkem loajální fízl a hlídal, zda jsi zvolil stranu A nebo B a nikdy jinak. Zatím je kruh ještě ne úplně uzavřený a je možné něco měnit. Ale stojí to úsilí číst v programech a činnostech stran mezi řádky a pak věnovat 30 minut na to zajít do volební místnosti a zvolit stranu, která podle České televize možná není “demokratická” či “systémová” ale za vlastní budoucnost a budoucnost našich dětí a vnoučat to určitě stojí. Protože narodit se do absolutní totality v roli nevyvoleného, to je úděl potomků dnešních generací a my jim tento úděl můžeme za týden zařídit, nebo naopak volbou vpustit do politiky “neplánované” strany, které se už postarají o to, aby román George Orwella “1984” byl jen varující poučnou fantazií, nikoliv realitou našeho světa a naší země.

Autor je kandidát do Zastupitelstva JM kraje a místopředseda SPR-RSČ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

12:05 Bartošek (KDU-ČSL): Prodej méně nebezpečných drog podrobíme kontrole

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opatřením proti HHC a podobným drogám.