Fleischer (SPR-RSČ): Čistá EU bez oligarchů a diktátu z Bruselu - nebo nic

26.02.2019 11:38

Postoj republikánů k EU je stále jasný. Chceme unii států se vzájemně výhodnými vztahy, svobodou pohybu osob, zboží a služeb, maximální vnitřní bezpečnost a levnou administrativu, nezasahující do vnitřních záležitostí států a bez vlivu oligarchů.

Fleischer (SPR-RSČ): Čistá EU bez oligarchů a diktátu z Bruselu - nebo nic
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Economia,  a.s. čili 58 letý Zdeněk Bakala pokračuje v kampani v Hospodářských novinách, zaměřené proti prezidentu USA Donaldu Trumpovi a proti USA. Je to součást široké kampaně před volbami prezidenta USA v příštím roce, kampaně komunistických oligarchů, stejně jako 89 letý maďarsko-americký miliardář George Soros, majitel společnosti Open Society Foundations, která korupčně zasahuje do dění v EU a má osobní vazby i na některé české politiky.

Hospodářské noviny 21. 2. 2019 uvedly článek: „Pokud americký prezident Donald Trump uvalí cla na dovoz aut a autodílů ze zemí Evropské unie, může v Česku přijít o práci až 25 tisíc lidí, což je víc než půl procenta všech zaměstnanců. Celkově česká ekonomika může utrpět ztráty až ve výši půl procenta hrubého domácího produktu. Tedy zhruba 26 miliard korun.“ HN v článku Ondřeje Housky dále spekulují: „Pokud by tato cla odpovídala těm, o kterých se uvažuje například v nové severoamerické dohodě NAFTA, tedy smlouvě o volném obchodu mezi USA, Mexikem a Kanadou, mohl by být zasažen český vývoz do Spojených států v hodnotě skoro 750 milionů eur, což je skoro 20 miliard korun. Nepřímé dopady by byly mnohem vyšší a mohly by dosáhnout zmiňovaných zhruba 26 miliard korun.“  Trump hájí především hospodářské zájmy své země a cla mohou být i součástí dohody, pokud někdo z české reprezentace je schopen něčeho takového.

K otázce médií můžeme dodat, že do společnosti Respekt Media a.s. se jako do nástupnické společnosti sloučila přeshraniční fúzí sloučením společnost Economia, a.s., akciová společnost se sídlem Praha 7, Dobrovského 25, PSČ 170 55 a českou společnost Handelsblatt Investments B.V., společnost s ručením omezeným založená dle práva Nizozemska, se sídlem na adrese Amsterdam, Jachthavenweg 109H, 1081 KM, Nizozemské království, zapsaná v Obchodním rejstříku pro Amsterdam pod číslem 33157791. Stejně jako PPF Group – česká záhadná společnost, ukrytá s velkým majetkem v Holandsku a mající komunistické pozadí z let před listopadem 1989 a současnou kriminální historii. Zaměření na strategická odvětví zemí bývalého Východu a na předlužování populace těchto států.

Česká média nelibě nesla porážku protikandidátky Donalda Trumpa , Hillary Diane Rodham Clinton,  manželky bývalého prezidenta, která se ucházela o post prezidentky a patří do skupiny Bilderberg. Její kampaň byla rovněž podporována miliardářským maďarským komunistou Sorosem. Soros nyní chce zburcovat proevropské síly před volbami do Evropského parlamentu.

Podle článku iDnes z 13. února 2019 Soros pronesl: „Prvním krokem k obraně Evropy před jejími vnitřními i vnějšími nepřáteli je uznat rozsah nebezpečí, který představují. Druhým je probudit spící proevropskou většinu a mobilizovat ji k obraně hodnot, na kterých byla EU založena. Jinak se může sen o sjednocené Evropě stát noční můrou 21. století,“ obává se Soros.  Neupřesnil však, co považuje za hodnoty EU a kdo je v jeho očích vnějším nepřítelem. Očividně jsou to běžní občané EU.

Soros netají, že agituje před květnovými volbami do europarlamentu.  Proevropské strany mohou podle něj vyhrát jedině tehdy,  když upřednostní zájmy Evropy před svými vlastními.  Tyto evropské zájmy ale Soros neupřesňuje. iDnes v článku dále uvádí: „Vlivný americký miliardář maďarsko-židovského původu EU hájí, ale zároveň volá po její reformě, kterou přirovnává ke „změně srdce“. 

Osmaosmdesátiletý miliardář dal najevo, že se mu nelíbí ani změny na politické mapě Německa.  Zda se mu líbí, či nelíbí rozložení planet v naší galaxii ale zatím Soros nehodnotil.  Možná časem. Pokud ale jde o Sorosovy obavy o Německo, vládní středopravicový blok CDU/CSU má nyní podle něj nejednoznačný vztah k evropským hodnotám.  Připisuje to růstu obliby „extremistické“ antiimigrační AfD,  která CDU/CSU ubírá voliče,  stejně jako Sverigedemokraterna ubírají voliče jak liberálům,  tak socialistům,  kteří zaplavili Švédsko statisíci muslimy a Švédsko čelí smrtícím atentátům islámských teroristů.  A stejně jako SPR-RSČ Miroslava Sládka, která je známa postojem k polistopadovým politickým špičkám a globalizaci a je proto zcela opomíjena českými médii, ačkoliv kandiduje ve všech volbách a platí státu poplatky za každé volby, ovšem do médií se nedostane.  

Soros ovlivňuje dění v různých částech světa dlouhodobě.  V 80. letech 20. století posílal peníze východoevropským disidentům,  včetně československé opozice kolem Charty 77. Před americkými prezidentskými volbami v roce 2016 dal miliony dolarů na kampaň kandidátky Demokratické strany Hillary Clintonové,  kterou ale porazil republikán Donald Trump.

Soros a česká média mají co dělat, volby do Evropského parlamentu se budou konat 24. – 25. května letošního roku u nás v České republice,  v jiných státech jsou data voleb různá.  Prezidentské volby v USA se konají  3. listopadu 2020.  Trump má díky své proamerické politice velké šance oproti kandidátům Bilderbergu a Sorosovým loutkám.  Navíc není jisté, zda se Maďar voleb vůbec dožije,  i když má řadu potomků,  5 svých a dva přiženěné.  Otázkou je,  zda ale tito budou pokračovat v paranoidním šílenství jejich otce,  který se děsí možnosti svobodné,  neglobalizované,  ale ekonomicky a politicky spolupracující Evropy a vidí pouze globalizovanou evropskou oblast,  kterou by chtěl řídit z jednoho místa a rozhodovat o všem a ve všech státech, což vyvolává odpor ve všech státech EU, zvláště nyní, kdy je Evropa zaplavena náhlou imigrací muslimů  z rizikových zemí, kteří představují nemalé bezpečnostní riziko podle světových agentur a tajných služeb.  Není to nic nového,  na sjezdu SPR-RSČ v Praze v Obecním domě v roce 1991 o tom mluvil předseda SPR-RSČ a video je dodnes dostupné na Youtube.  Bohužel obavy republikánů se naplnily do posledního řádku a čeští voliči to zatím moc nevnímají.  Přitom evropské volby letos v květnu rozhodnou o podobě Evropy a životě lidí a jejich dětí v této Evropě.  Sami voliči mohou rozhodnout,  zda bude vše nezměněno,  nebo zda budou volit změnu,  ale skutečnou změnu v evropské politice,  kterou republikáni zaručují.  

Jisté však je,  že v Bakalové Hospodářských novinách a v České televizi i televizi Nova bude mít Soros proti Trumpovi vždy zastání a nejen proti Trumpovi,  nýbrž i proti českým republikánům, vedeným PhDr. Miroslavem Sládkem.  

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

15:06 Babiš (ANO): Rakušanův a Fialův migrační pakt není lék, který EU vyléčí, ale jed

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.