Fleischer (SPR-RSČ): Evropská unie by měla udělit drtivou pokutu Facebooku, nebo jej zcela zablokovat

09.12.2018 13:06

Být na Facebooku znamená zcela ztratit soukromí a být vidět, doslova být obnažen, stejně jako u Google vyhledavače a jeho aplikací. Jde o novodobou totalitu, která činí problémy nejen v České republice.

Fleischer (SPR-RSČ): Evropská unie by měla udělit drtivou pokutu Facebooku, nebo jej zcela zablokovat
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Facebook čelí mnoha pokutám po celém světě, většinou však neplatí. Jednotlivé státy jsou bezmocné a proto je třeba v Evropské unii vytvořit shodu na vyhlášce, která jasně stanoví, že státy EU prostřednictvím Evropského parlamentu a Evropské komise navrhnou postup, který Facebook definitivně zkrotí. Zuckerberg odmítá i výslechy v parlamentech některých států a podrobil se pouze výslechu amerického Kongresu, kde nezískal důvěru kongresmanů a neobhájil seriosní jednání.

Nelegální sběr dat pro komerční účely je jen malá facka spotřebiteli. Je tu i vynucování osobních dat pod podmínkou blokace účtu, například vynucování mobilního telefonu, do kterého má facebook prostřednictvím svých aplikací pak úplný přístup, stejně jako do počítačů se svými cookies, nebo na jiných webech svými tzv. cookies třetích stran.

Shromažďování soukromých fotek neomluví ani tvrzení, že fotky spotřebitelé vložili na Facebook dobrovolně. Vložili je pro své přátele, nikoliv pro Zuckerberga, aby si je ukládal. Stejnětak osobní data, data narození, jména, IP adresy, geolokace, údaje o zaměstnání a vzdělání, momentálním místě pobytu, okruhu svých příbuzných a známých, nákupní zvyklosti, atd., a bez některých citlivých údajů, které musíte povinně Facebooku vydat si účet ani neotevřete.

Navíc jsou tu neustálé blokace, většinou kolem voleb v jednotlivých zemích, kde jsou na 30 dní blokováni představitelé politických stran, čímž americká soukromá společnost hrubě znevýhodňuje některé politické strany ve volební kampani. Příkladem je blokování předsedy SPR-RSČ Miroslava Sládka a místopředsedy Karla Fleischera a dalších členů strany, kteří po odblokování byli znovu zablokováni na dalších 30 dní pro údajné porušení jakýchsi pravidel jakési ujeté cizí komunity.

Evropská unie má sílu se dohodnout na pokutě nejméně 25 miliard Dolarů a pokud Facebook nezaplatí, může zablokovat přístup na síť ve státech EU, čímž Facebook obdrží odplatu stejným způsobem, jak činí sám. Roční ban za každé nezaplacení a platba pokuty, která převyšuje roční zisky z celého světa je jedinou zbraní proti Facebooku, který začíná nést znaky fašismu a odporuje všem demokratickým principům. Existují jiné sítě a EU by měla podpořit domácí evropskou síť, která by drtivě konkurovala Facebooku, aby spotřebitelé neměli důvod se k Facebooku vracet. Pokuta na čas ekonomicky vyloučí Facebook a znemožní další destruktivní aktivity, když americká FBI není schopna mnohočetné zločiny a přestupky Facebooku jednou pro vždy zastavit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.