Fleischer (SPR-RSČ): Předseda Republikánů doktor Sládek zadržen devíti vozy Policie ČR

21.10.2017 16:00

Po listopadu 1989 zmizela politická pluralita, jsou nám předsouvány stále stejné strany a opoziční politici jsou zatýkáni policií, jako v gangsterském filmu, zatímco kmotři starých partají jsou na svobodě.

Fleischer (SPR-RSČ): Předseda Republikánů doktor Sládek zadržen devíti vozy Policie ČR
Foto: Archiv HF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

 Včera večer odvlekla chomutovská policie pana předsedu PhDr. Miroslava Sládka a pana Tomáše Fraňka, který je také naším kandidátem z ulice Mostecká v Chomutově na služebnu s tím, že dělají propagaci strany. Celý incident se odehrál před restaurací Monika, kde v poklidu hovořili s lidmi a kde není široko daleko žádná volební komise, tedy nedochází k porušování zákona. Na jedné straně se tedy předem vybrané strany a jejich zástupci mohou celé hodiny producírovat v televizi a na straně druhé se předem vyřazené strany v rámci „rovnosti“ nemohou setkávat s lidmi ani osobně, a to ani, když jsou stovky metrů od jakékoliv volební místnosti!

V letošních volbách kandidovalo 31 politických stran a z toho SPR-RSČ nebyla vybrána do žádného živého vysílání. Otázka je proč?

Veřejnoprávní televize ignorovala naši stranu po celou volební kampaň. Dokonce ani ve finální debatě lídrů stran nedostal předseda doktor Sládek přiíležitost vystoupit s ostatními lídry v živém dvouhodinovém pořadu České televize s Václavem Moravcem.

Jak se má volič, který nefandí sociálním sítím, dozvědět o existenci více stran a kam zmizela ta touha po politické pluralitě, o které tak rád básnil Václav Havel v listopadu 1989? Dnes se vládní strany chovají stejně jako komunisté před listopadem 1989. O opozici se neví, odpor se zatajuje a šéf kandidující strany je zatýkán, jako boss drogových dealerů.

V Chomutově došlo k incidentu, kdy 9 vozidel Policie ČR se sjelo, aby zadrželi předsedu Sládka a pana Fraňka, který je rovněž kandidátem. Zásah, jako kdyby šlo o závažný trestný čin a i kdyby, tak šlo o pouhý přestupek, který se má řešit na místě pokutou, nebo ve správním řízení místně příslušným obecním úřadem. Proč a kdo z policistů zneužil k této akci 9 policejních aut a koncentroval je na jedno místo v Chomutově? V jiných částech by se v té době policistů nikdo asi nedovolal, protože zase zatýkali Sládka…česká klasika…česká demokracie.

Policisté mají být apolitičtí a není možné, aby zneužívali pravomoci veřejného činitele a aby někdo přikázal neadekvátní zásah výjezdových jednotek Policie ČR pro přestupek a to ještě ne zcela prokazatelný.

Navíc policisté zadrželi auto, ve kterém předseda s panem Fraňkem jeli. Museli tedy po propuštění v nočních hodinách v dešti jít pěšky, navíc v bybitou baterií v mobilu.

Na jedné straně se nám na svobodě procházejí lidé, podezřelí ze závažné hospodářské a organizované trestné činnosti, různí kmotři, kteří mají vazby na ODS a ČSSD a neděje se vůbec nic.

I já sám jsem se setkal s tím, že jsem byl kdesi v Jihočeském kraji zadržen městskou policií a proč? Dovolil jsem si na výlepovou plochu vylepit plakát v době voleb.

Je to přesně jako v těch kreslených vtipech, které kolují po sociálních sítích, kde sedí dva vězňové a jeden říká , že sedí za trojnásobnou vraždu a druhý, že sedí za výrok na Facebooku.

Takže dámy a pánové, to není vůbec vtip, pochopili jste už, že je to realita dnešního Česka?

Nejenže se jiné, než do televize se dostanou jen vyvolené strany, které jsou finančně podporovány kdoví kým, nebo jde o partaje milionářů, ale naše strana, která jsou řádně zaregistrována MVČR jako politická strany s demokratickým programem a stanovami a zaplatila kauce ve všech krajích státu, aby mohla kandidovat, nedostala ve veřejnoprávním, ani v jiném soukromém médiu tolik prostoru, jako jiné strany, které mají v programu totéž, co SPR-RSČ Miroslava Sládka, ale mají prostředky na propagaci a lidé  nich vědí. Že jde o plagiátory programů se nedozví. Do televize se předseda dostal na pár minut a ostatní lídři v krajích ne.

A vše je klasicky zakončeno dramatickým zadržením předsedy Sládka v Chomutově s odůvodněním nepovolené agitace a to takovým způsobem, jaký odpovídá zatýkání ozbrojeného mafiána, tedy česká historie z dob volby prezidenta Havla se opakuje. Jsou volby, Sládek je vyslýchán policií a kandidáty SPR-RSČ všechna média buď ignorují, nebo vyslechnou a nezveřejní nic, nebo zkreslené reportáže. Ono se přece dá vystříhat cokoliv a vložit do jakéhokoliv kontextu, aby to vyznělo, že jsme strana rebelů a šílenců. Zato jiné partaje jsou na obrazovce od rána do večera. Jak má volič zjistit, že existuje i jiný politický subjekt? Kolik lidí bylo překvapeno, když jsem jim před několika dny dával v Praze vizitku a letáček? Otázka je, komu se nehodíme do krámu extra my, otázka je kde sebrali takovou popularitu Pirátů, že se hovoří o vládní koalici Piráti, ANO a TOP09? Média diktují dopředu, kdo bude volitelný a kdo nevolitelný aniž by se ptali voličů. A nepohodlnou stranu maskují a ignorují, i když jsem jako místopředseda posílal médiím kontakty a ochotu jít do živého vysílání.

Došlo ke zneužití pravomoci policistů a také k neadekvátnímu zásahu chomutovské policie proti lídrovi politické strany, která se nelíbí současné vládnoucí koalici.

Kam se bude ubírat vývoj demokracie v naší zemi dál, to můžeme jen hádat. Že jde o zastrašování a také o nerovný přístup legálně kandidujících stran, to je jisté. Rovněž neumím pochopit, jak může veřejnoprávní televize na svém webu uvést, že jsme krajně pravicové nacionalistické uskupení. Patrně redaktoři nemají dostatečné vzdělání a nechápou co je zaregistrovaná politická strana, jejíž charakter je popsán v programu a stanovách a ne uskupení a kteří si pletou vlastenectví s nacionalismem a extrémismus, který nám přilepil ještě Václav Havel, se prostě opisuje celých 25 let. A tak jsme svědky nepřesných, nebo žádných, či překrucovaných faktů a skutečností a hlavně hrubé manipulace s informacemi o politickém spektru České republiky a manipulaci s nározy velké části voličů.

Po listopadu 1989 jsme opět asi policejním státem a „nahoře“ mohou sedět jen „vyvolení“. To rozhodně není to, proč většina z nás stála na náměstích v listopadu 1989.

A tak se blížíme svojí (ne)demokracií spíše k Číně a Severní Korei, kde opozice rovněž nemá prostor a je zatýkána a média tradičně mlží, nebo mlčí. V čem je rozdíl?

(převzato z Profilu)

 

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…