Fleischer (SPR-RSČ): Program a hlavní zásady republikánů z 90. let jsou dodnes aktuální

12.09.2017 5:31

Pokud by se polistopadové vlády řídily zásadami republikánů, vyhnuli bychom se v naší republice polovině zbytečných problémů a byli bychom ekonomicky na zcela jiné, lepší úrovni, než dnes.

Fleischer (SPR-RSČ): Program a hlavní zásady republikánů z 90. let jsou dodnes aktuální
Foto: archiv
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Za léta poznamenaná parlamentními komediemi a výkřiky poloopilých poslanců jeden na druhého, a to ať jsou z opozice, či z koalice, se volič poněkud z pochopitelných důvodů stáhnul k názoru, že jsou všichni politici stejní a jen slibují a až se dostanou k postům, chovají se stejně.

I na mých webech a skupinách na Facebooku jsem často tento argument četl. Ovšem je v tuto chvíli důležité říci, že skutečně nelze házet všechny lidi do jednoho pytle. Těžko bych po volbách opustil svůj program, když dávno před znovuzaložením strany, jsem byl aktivistou a jsem dodnes, v oblasti špatného systému exekucí v ČR a provozuji dodnes skupinu na Facebooku s tímto tématem a web, který monitoruje situaci kolem exekucí.

Proto chci v krátkosti prezentovat hlavní zásady a program naší politické strany, která letos kandiduje ve všech krajích ČR pod číslem 23.

Pokud si někdo vzpomínáte na stará videa a také na výtisky týdeníku Republika, vybaví se vám úryvky z našeho programu, který, pokud by byl naplněn ihned po listopadu 1989, zbavil by naši zemi poloviny problémů, ve kterých se dnes brodíme.

Tedy stručně – jsme stranou, která chce vytvořit suverénní národní stát, který bude spolupracovat se všemi zeměmi od východu na západ na základě politické i ekonomické rovnosti. Chceme vyrovnat dluh naší společnosti a z politiky vyloučit bývalé komunisty a udavaše Státní Bezpečnosti, kteří dodnes ovládají českou politiku i ekonomiku. Chceme prošetřit zpětně všechny privatizační kauzy od listopadu 1989 a také klást důraz na dohled nad vznikem a existencí pochybných firem, v jejichž vedení jsou pravděpodobně nastrčené figurky a které ovládá někdo jiný, komu jde o peníze ze státního rozpočtu, nebo z dotací EU.

Pokud jde o EU, tam považujeme dobu, kterou měla tato organizace na vytvoření rovnoprávných vztahů, vzájemně výhodných za vyčerpanou. Chtěli jsme přijmout v krátké době Euro, protože se nám zdálo, že je logické být plnohodnotným členem. Po zkušenostech s EU máme dnes ale stejný názor jako na počátku. Chci zdůraznit, že v devadesátých letech jsme často varovali před ukvapeným vstupem jak do EU, tak do NATO. Naše podmínka členství tkví v jednoduché formulaci a to sice že členství kdekoliv, musí být pro Českou republiku výhodné. A mám-li použít výrazu jednoho ze známých politiků – tak sorry jako, ale nevidím nic výhodného na členství v EU, kde naši občané jsou vypovídáni ze zemí EU jako pracující imigranti, i když podle dohod na to mají právo a před našimi lidmi jsou upřednostňováni uprchlíci, kteří EU nepřinesou to, co by jim přinesli naši lidé. Čerpat dotace se naše vlády stejně nenaučily a jsme někde na pětině možností a neplatí tedy, že víc bereme, než do EU dáváme. Navíc je tu fakt, že EU začíná diktovat našim občanům v naší zemi už i takové věci, jako je zákaz držení osobní zbraně, nařizuje nám přijímat uprchlíky, které u nás nikdo nechce a jejichž chování k hostitelům vidíme ve Francii, Itálii, Británii, Německu a Švédsku a naši lidé mají oprávněné obavy.

Dále neakceptujeme různá omezování podnikání ze strany EU a okleštění naší potravinové soběstačnosti, kterou chceme zase obnovit. Nehodláme akceptovat skutečnost, že naši občané mají jíst potraviny jiného složení, než Západ a absolutně odmítáme možnost vzniku nějaké Evropské FBI, která by byla nadřazena národním policejním útvarům.

Pokud bude diktát EU pokračovat stále tvrdším tempem, hodláme zvážit vypsání referenda o setrvání v EU. Obchodní styky mohou pokračovat dále, stejně jako v případě Velké Británie.

Silný národní stát musí mít ale čistou justici a tady se dostáváme k další zásadě, ze které nehodláme ustoupit. Spravedlnost je spravedlnost a byznys je byznys a toto nelze slučovat nikdy. Tudíž pojem soukromý exekutor chceme vymazat z našich zákonů. Zrušíme soukromé exekutory a nahradíme je stejnými soudními úředníky pod státem a ministerstvem spravedlnosti, jako je tomu v Německu a Rakousku, nebo Švédsku. Stanovíme trestný čin lichvy pevnou procentuální částkou 35 % ročně. Pročistíme bankovní trh a zrušíme nebankovní splátkové lichvářské společnosti.

Aby nedocházelo k přestupům poslanců ze strany do strany, či z klubu do klubu a tím ke změnám rozložení sil v Poslanecké sněmovně proti vůli voličů, zavedeme odvolatelnost poslanců v případě opuštění strany, která poslance nominovala na kandidátku.

Mnoho problémů by nebylo, pokud by odvolatelnost poslanců, ale i třeba soudců, už byla realitou.

Chceme přestat financovat neziskové organizace, které čistě nepomáhají českým občanům.

Zrušíme Senát ČR i s jeho početnou agendou a veškerými náklady.

Volební zákon upravíme tak, že vyjmeme 5% omezující klauzuli, aby mělo více stran příležitost zastupovat také své voliče.

Přistěhovaleckou politiku zostříme až na úroveň imigrančí politiky USA a do naší země budeme, nebo nebudeme pouštět lidi, dle uvážení kompetentních policejních útvarů.

Nemáme nic proti imigraci z Ukrajiny, Polska a třeba i Vietnamu, pokud tito občané obohacují trh práce, či podnikání tam, kde nemáme naše pracovní síly. Z rizikových oblastí imigranty zastavíme, stejně jako americký prezident Trump.

Provedeme daňovou reformu i reformu zdravotního a sociálního pojištění a poplatky zaměstnanců, zaměstnavatelů a podnikatelů snížíme na úroveň nutného levného státu. V přerozdělování cizích peněz nehodláme pokračovat.

Zahájíme velké investice do bytové výstavby pro účely nájemního bydlení v majetku obcí.

Snížíme platy poslanců a senátorů i ministrů a zeštíhlíme úřednický personál vlády, jednotlivých ministerstev a parlamentu a prezidentksého úřadu.

Vyváženou daňovou a mzdovou politikou se budeme snažit nastartovat hospodářský růst.

Korupce bude jednou z priorit, protože bez korupce bychom postavili mnohem více bytů a dálnic za levnější peníze, než je tomu dnes, kdy v cenách se promítají marže a provize lobbistů a ostatních parazitů.

V oblasti daní zvažujeme rapidní snížení DPH, kde potraviny budou v nízké sazbě a léky v nulové. Rovněž spotřební daně na PHM rozpohybují spotřebu a uleví firmám a umožní jim investovat ušetřené peníze účelněji. Chceme také zcela zrušit daň z nabytí nemovitosti.

Česko má nejvyšší sociální odvody, ale v praxi neexistuje žádná efektivní sociální pomoc. Česko živí početné rodiny nepracujících, ale nepomáhá krátkodobě nezaměstnaným a hlavně chybí pomoc lidem, kteří ztratili bydlení a nemají na vratnou kauci – peněžitou jistotu a první nájmy. Toto je přeba z novým ministrem práce a sociálních věcí změnit.

Chceme levný sociální systém, který bude účelně pomáhat a ne živit desetitisíce razítkovačů na gigantických úřadech práce a referátech hmotné nouze. To za našeho systému nebude třeba.

Dluhy domácností chceme očistit od úroků a nákladů různých parazitů, jako soukromých exekutorů a některých nechvalně známých advokátních kanceláří. Exekuci bude soud moci nařídit u čistého dluhu nad 5000 korun. Poplatky a úroky nesmějí překročit 40% dluhu. Nezabavitelné minimum musí být dvousložkové. Jedna složka ve výši reálných nákladů bydlení a druhá ve výši každoročně zvyšovanou částkou dle růstu cen – tedy částkou na živobytí. Exekuce budou rychlé, bez obchodních marží exekutorů a efektivní, jako ve Švédsku, kde je úspěšnost vysoká, aniž by potřebovali soukromé exekutory. Stačí jeden státní exekutorský úřad.

Uvolněním zadlužení umožníme vystoupit statisícům lidí z bídy a šedé ekonomiky.

Mezi investiční priority patří vzdělání, věda a výzkum, obnovení potravinové soběstačnosti a perfektně fungující zdravotnictví.

Nebudeme vyhazovat peníze za dávky povalečům, ale budeme investovat do rekvalifikací dle schopností nezaměstnaného tak, aby se v krátké době postavil na vlastní nohy a mohl uživit sebe i svoje osobní nájemní bydlení.

Zdravotní pojišťovny chceme zrevidovat a omezit jejich počet s tím, že budeme tvrdě dohlížet na jejich hospodaření s penězi pojištěnců a budeme vědět kam putuje každá koruna té, či oné zdravotní pojišťovny, která bude mít minimum poboček a úředníků. Zefektivníme provozy nemocnic a vyřadíme lékovou lobby, která zatěžuje rozpočty nemocnic i pacientů.

Když toto vše může fungovat ve velké většině zemí světa, nevidíme důvod, proč bychom to neprosadili my, i za cenu, že pošleme na úřad práce, nebo do vězení stovky úředníků a politiků, kteří se podílejí na korupci a nekalých praktikách při výběrových řízeních u státních zakázek.

K tomu poslouží pak promyšlená restruktualizace policejních útvarů tak, aby tyto pracovaly efektivně a bez zádrhelů v přípravném i trestním řízení a bez závislosti na politicích, což bude platit i pro tajné služby, které budou pracovat ne pro politiky proti opozičním politikům, nebo manželkám politiků, ale pro bezpečnost naší země, našich obyvatel a našeho státního aparátu a pro kybernetickou bezpečnost. Agentury nebudou šmírovat opozici, ale kontrolovat pohyb rizikových osob v naší zemi a zasahovat tam, kde to bude třeba pro zajištění bezpečného a klidného života všech našich občanů.

Karel Fleischer
Lídr kandidátky hl.m. Praha
Místopředseda SPR-RSČ Miroslava Sládka

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě