Fleischer (SPR-RSČ): Volby do Evropského parlamentu, cíle a program republikánů

21.05.2019 14:32

Otázky, týkající se mé kandidatury a našich cílů, jsou v poslední době stále častější, a proto shrnu velmi stručně naše záměry a základní údaje o nás a naší činnosti v EP, pokud budeme vámi zvoleni.

Fleischer (SPR-RSČ): Volby do Evropského parlamentu, cíle a program republikánů
Foto: Archiv KF
Popisek: místopředseda SPR-RSČ Karel Fleischer

Rád bych před volbami shrnul pár podstatných faktů, na které se mě ptáte a bylo by dobré je vědět přímo od zdroje, protože jsem místopředseda strany a kandidát do Evropského parlamentu.

V první řadě napravím různé charakteristiky strany, za kterou kandiduji a které vytváří mylně především novináři.

SPR-RSČ je pravicová konzervativní vlastenecká strana. Tak to bylo, je a bude. Ostatní nálepky jsou neopodstatněné a neexistují pro ně žádná odůvodnění. Strana byla opětovně založena v lednu 2016 a má z velké části zcela novou členskou základnu.

Strana má místní organizace po celé ČR v každém kraji a strana je řízena předsedou a předsednictvem. To se schází na poradách v Praze, někdy v Brně. Místní organizace ze všech krajů ČR navrhují své kandidáty a předsednictvo je schvaluje.

Strana letos kandiduje do Evropského parlamentu pod číslem 11, ačkoliv jsme již v 90. ltetech varovali před ukvapeným vstupem do EU a možnými riziky v budoucnu a video o vizích kolem invaze imigrantů z roku 1991 ze sjezdu z Obecního domu je dohledatelné na youtube i dnes.

V Europarlamentu chceme být vysoce aktivními členy 21 členné skupiny zástupců české reprezentace. Nebereme to jako žert, nebo recesi, ale jako snahu občanů něco změnit.

Budeme vyvíjet aktivity v rámci dosavadních pravidel fungování Evropského parlamentu (dále jen EP) a jednacího řádu a pravomocí jednotlivých orgánů.

Moje osobní aktivity jsou čitelné na Facebooku, na mém webu Exekuce není byznys a ve skupině Stop soukromým exekutorům v ČR a na webu SPR-RSČ Miroslava Sládka, kde jsou i zásady a základní stručný program strany.

Přes složitost procesů v EP chceme započnout proces, směřující k reformě EU a zvýšit pravomoce EP a jednotlivých poslanců a frakcí.

V současné době europoslanec v parlamentním výboru vypracuje zprávu o návrhu „legislativního textu“, který předložila Evropská komise, která má jediná právo legislativního podnětu. Parlamentní výbor o zprávě hlasuje a případně ji změní. Legislativní text je změněn a hlasuje se o něm na plenárním zasedání. To nám ale nestačí a stejně jako řada předchozích poslanců z různých zemí, chceme, aby i europoslanec měl pravomoc navrhovat předpisy a nejen se k nim vyjadřovat a schvalovat. EK jsou jen jednotlivci za každý stát jeden, kteří jsou snadno manipulovatelní tisíci lobbisty, což neplatí o 751 členném, respektive po Brexitu 705 členném EP.

Chceme zdůraznit zásadu subsidiarity. Zásada subsidiarity, zakotvená ve Smlouvě o Evropské unii, vymezuje podmínky, za jakých má činnost Unie v rámci její nevýlučné pravomoci přednost před činností členských států. Rozhodování a zodpovědnost ve veřejných záležitostech se tak má odehrávat na tom nejnižším stupni veřejné správy, který je nejblíže občanům. Vyšší úrovně správy mají rozhodovat jen tam, kde si to povaha věci vyžaduje. Tato pravidla chceme postupně navrhnout změnit tak, aby byla zachována suverenita národních parlamentů a vlád, aby bylo zamezeno federalizaci unie a centralizaci moci do Bruselu.

Chceme silnou unii, která poskytuje státům a občanům výhody a možnosti, zejména na základě dohod o volném pohybu osob, zboží a služeb po EU.

Chceme zvýhodnit české pracující a jejich možnosti v jiných státech EU a upřednostit jejich práva a nároky, před imigranty ze zemí mimo EU.

Požadujeme, aby dotace pochybným soukromým společnostem byly zastaveny a naopak abychom čerpali více dotací na cílené účely, jako je obnova budov, výstavba bytů, péče o seniory a nemocné, obnova vozů hromadné dopravy, vybavení škol a policie atp.

V případě přebytku, či nedostatku pracovních sil maximálně usnadnit i dočasné stěhování našich zájemců o práci v zahraničí a pomoci tím i naopak jiným dobrým pracovníkům z EU pracovat na místech, která jsou neobsazena našimi občany v ČR.

Jsme pro vzájemnou obchodní kooperaci, ne pro brzdění obchodu a sankce, které jsou nadbytečné a nemají funkci ochrany zájmů EU států.

Setrváme v EU pouze tehdy, pokud toto členství bude pro ČR a její občany výhodné. Pokud se začne EU měnit v moloch, ovládaný oligarchy a EU bude diktovat státům unie například povinné přijímání uprchlíků ze států s vysokým rizikem terorismu, tak podpoříme referendum a proces Czexitu.

Chceme vybojovat potravinovou soběstačnost, což máme v programu od počátku a nyní o tom mluví všechny strany. Ovšem jen před volbami.

Budeme usilovat o to, aby EU nezasahovala do svobodného podnikání našich lidí v našem státě a chceme snížit administrativu EU, což vnímáme jako dlouhodobý cíl s velmi složitým procesem jednání s mnohými státy a frakcemi v rámci EP, ale chceme tento proces alespoň započít.

Prioritou je bezpečnost a proto budeme žádat restruktualizaci policejních orgánů a jejich podporu ze strany EU tak, aby útvary policie v různých státech byly shodné a dobře vycvičené pro případy, které se dějí ze strany islámských teroristů např. ve Francii, Belgii, Německu, Švédsku, nebo v Británii a podobně. Chceme zabránit šíření terorismu a osob, které nesou tyto znaky a rizika znesnadníme vstup do EU obdobnými podmínkami imigrace a cestování do ČR a EU, jaké s úspěchem používají USA. O tom jsem hovořil i v Politickém spektru na ČT 24 v sobotu 4.5.2019.

Budeme ale také vystupovat v plénu i ve věcech, kdy domácí parlament není schopen ochránit české občany před justiční mafií, spojenou s politiky a především soukromými exekutory. Chceme zastavit exekuční byznys a lichvu a chceme dosáhnout za pomoci orgánů EU, aby zákony, týkající se exekucí a insolvencí v ČR byly stejné, jako zákony v jiných státech EU. Tedy chceme zakázat lichvu, přemrštěné poplatky a soudy bez žalovaných, exekuce všemi způsoby naráz a skutečnost, že příslušenství exekucí činí mnohdy více, než 200% výše dluhu.

Chceme dosáhnout započaté, ale nedokončené snahy o rovnost kvality potravit v ČR a v ostatních státech EU, protože ceny jsou již stejné a není důvod jíst nahrážky a zdraví škodlivé chemikálie a barviva, místo kvalitních potravin, jaké najdeme na pultech ve Švédsku, Německu, nebo Rakousku.

Pokud jde o moji osobu, mnohými body našeho programu jsem se aktivně zabával již léta před obnovením strany v roce 2016. To je vidět i na sociálních sítích a mém webu. Moje aktivity jsou dohledatelné na Google a výše jmenovaných médiích. Ovládám švédštinu a v současné době doplňuji základní znalosti angličtiny za pomoci amerického lektora angličtiny. Europoslanec v plénu sice mluví rodným jazykem a jeho vystoupení jsou tlumočena a také předem přeložena v tištěnéí formě jsou doručována jednotlivým poslancům, ale musím být schopen komunikovat s lidmi z mé budoucí politické frakce, kteří jsou složeni z různých národů a také nastudovávat texty přijímaných a projednávaných legislativních změn. Z toho důvodu jsem se rozhodl pro individuálně připravenou výuku, zaměřenou tématicky na konferenční angličtinu v tématech, která jsou v mém programu a programu strany. Účast v EP má pro mě smysl pouze tehdy, pokud po 5 letech působení v EP se mi podaří dosáhnout hmatatelných cílů, které schválila strana a které jsem si vytýčil já. Jsem občan ČR a mnohé věci se mi nelíbí a moje kandidatura je mým osobním řešením, protože stranám, které jsou za náš stát v EP dosud já již nevěřím, ale věřím sám sobě a své dlouholeté práci a proto vám děkuji za váš preferenční hlas pro moji osobu.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice