Folwarczny (ODS): Nová tělocvična pro Gymnázium Třinec se již rýsuje

06.02.2023 13:05 | Zprávy

Studenti třineckého gymnázia se ještě letos dočkají moderní tělocvičny. Investiční akce Moravskoslezského kraje za cca 80 milionů korun by měla skončit na podzim letošního roku.

Folwarczny (ODS): Nová tělocvična pro Gymnázium Třinec se již rýsuje
Foto: ods.cz
Popisek: Stanislav Folwarczny (ODS)

Dokončili jsme základové konstrukce a montáž ocelové konstrukce haly, momentálně probíhá vyzdívání zázemí objektu. Po dokončení zdiva prvního nadzemního podlaží přistoupíme zhruba v polovině února k betonáži stropu, současně bude probíhat montáž opláštění haly.  Postup prací komplikují stávající klimatické podmínky, které neumožňují provádět některé procesy. Stavba by měla být dokončena a předána dle harmonogramu, tedy v září letošního roku,“ uvedl stavbyvedoucí společnosti IPS Třinec Ivan Stryja.

Původní tělocvična Gymnázia Třinec z 50. let minulého století šla na podzim k zemi, její stav nesplňoval požadavky pro dnešní výuku. „Cílem investice je zkvalitnit výuku tělesné výchovy na gymnáziu. Rekonstrukce původní tělocvičny by byla velmi nákladná. Bylo tedy rozumnější starý objekt zbourat a pro gymnázium vystavět tělocvičnu zbrusu novou. Ta bude mít moderní multifunkční sportovní povrch, plochu bude možné členit pro nejrůznější kolektivní sporty, nabídne i sektor pro výuku gymnastiky,“ prozradil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny a doplnil, že tělocvična bude mít i ovladatelné koše pro basketbal na centrálním hřišti. V tělocvičně bude možná i souběžná výuka basketbalu na třech příčně uspořádaných hřištích s možností nastavení výšky košů.

Nová tělocvična bude mít půdorys 25 na 45 metrů, bude jednopodlažní, vysoká bude deset a půl metru. Gymnazistům i jejich vyučujícím zde bude k dispozici potřebné zázemí, tedy například šatny, sprchy nebo sklady pro nářadí. Budova tělocvičny bude mít bezbariérový přístup a bude propojená s budovou gymnázia.

Investiční náklady ve výši 80,18 milionu korun. Kraj je pokryje ze svého rozpočtu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

21:03 Ministr Válek: Důrazně doporučujeme očkování proti chřipce a covidu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k očkování.