Forbelský (Svobodní): Proč zrušení daně výlučné skupině přinese korupci a byrokracii

14.09.2013 21:01

Záměr zrušit daň z příjmu a daň z převodu nemovitosti pouze jedné vybrané skupině obyvatel komentoval dnes pro hypoindex.cz lídr libereckého kraje za Svobodné David Forbelský.

Forbelský (Svobodní): Proč zrušení daně výlučné skupině přinese korupci a byrokracii
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

„Strana, která se nechá titulovat jako jediná pravicová, prostě nemůže přijít s návrhem selektivní podpory jedné skupiny obyvatelstva. Návrhy na zrušení daně z převodu nemovitosti a daně z příjmu jen pro jednu skupinu obyvatel, nejsou pravicové. Navíc se obávám, že takový návrh s sebou přinese zvýšení administrativy a vytvoří další prostor pro korupci: oceňování nemovitostí, zjišťování, zda jde opravdu o první nemovitost, podniká ten mladý člověk opravdu, nebo jen je to jen nastrčený figurant,“ uvažuje o dopadu návrhu David Forbelský, lídr strany Svobodných pro liberecký kraj.

Strana Svobodných občanů navrhuje úplné zrušení daně z převodu nemovitosti. Podle Forbelského se totiž jedná o tzv. malou daň s výběrem v řádu jednotek miliard korun a navíc se daní již jednou daněné. Kdyby se zrušila daň z převodu nemovitosti, pravděpodobně by se trh s nemovitostmi oživil pro všechny a ceny by klesly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…