Franěk (ANO): Domov Jeřabina a Domov důchodců Onšov se od nového roku sloučí

30.11.2018 14:01

Pod hlavičkou jedné organizace budou od začátku roku 2019 působit dvě krajské příspěvkové organizace Domov Jeřabina Pelhřimov a Domov důchodců Onšov.

Franěk (ANO): Domov Jeřabina a Domov důchodců Onšov se od nového roku sloučí
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

 „V návaznosti na odvolání ředitele domova v Onšově Václava Jaroše letos v říjnu, hledalo vedení kraje vhodný model řízení tohoto zařízení do budoucna. Vzhledem k velikosti onšovského domova i rozsahu poskytovaných služeb, jsme přistoupili k variantě sloučení s pelhřimovským Domovem Jeřabina,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk. Sloučení obou zařízení od 1. 1. 2019 musí ještě v prosinci posvětit krajské zastupitelstvo.

Domov důchodců Onšov poskytuje v současné době pouze službu domov pro seniory s kapacitou 51 lůžek, oproti tomu Domov Jeřabina Pelhřimov má zaregistrováno pět sociálních sužeb, a to chráněné bydlení s kapacitou 48 lůžek, denní stacionáře pro 44 klientů, domov pro osoby se zdravotním postižením s kapacitou 12 lůžek, domov se zvláštním režimem s 12 lůžky a sociálně terapeutické dílny. „Model sloučené organizace bude o něco náročnější z hlediska přenosu informací a organizování běžného provozu, velkou výhodu však vidíme v jednotném zabezpečení ekonomického řízení, společném vedení účetnictví a personálních otázek nebo koordinaci sociální práce,“ doplnil náměstek Franěk. V současné době je dočasným vedením obou zařízení na částečné úvazky pověřen ředitel Domova Jeřabina Pelhřimov Petr Krčál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…