František Laudát se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové

08.12.2015 13:30

Dosavadní místopředseda František Laudát (55) se dnes stal novým předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové. Do funkce ho členové klubu zvolili jednomyslně. Ve funkci střídá nového předsedu TOP 09 Miroslava Kalouska.

František Laudát se stal předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Místopředsedy klubu TOP 09 a Starostové byli dnes zvoleni poslanci Marek Ženíšek, Michal Kučera, Václav Horáček a poslankyně Anna Putnová.

Poslanec František Laudát byl jediným kandidátem na post předsedy klubu. „Je to špatná zpráva pro ty, kteří se snaží omezovat svobodu v naší zemi a dobrá zpráva pro ty, kteří považují svobodu za nejvyšší hodnotu. Náš poslanecký klub dlouhodobě bojuje proti těm vládním návrhům, které omezují svobodu občanů a dál v tom bude pokračovat,“ řekl nový šéf klubu poslanců TOP 09 a Starostové František Laudát.

Expertní mluvčí TOP 09 pro dopravu František Laudát je v Poslanecké sněmovně místopředsedou hospodářského výboru, pracuje také v rozpočtovém a rovněž petičním výboru. V čele šestadvacetičlenného klubu nahradí Miroslava Kalouska, kterého před týdnem na celostátním Sněmu TOP 09 delegáti zvolili předsedou strany. „Vést poslanecký klub je především zodpovědnost. Vážím si důvěry, kterou mi kolegyně a kolegové svěřili,“ dodal předseda klubu.

Poslanecký klub TOP 09 a Starostové funguje ve Sněmovně už druhé volební období. František Laudát je jeho třetím předsedou. 

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.