Fryč (Realisté): Politika dnešních dnů

08.09.2017 17:49

Přiznám se, že mou hlavní motivací, proč jsem se vydal na politickou dráhu, byla snaha jen si nestěžovat, ale vlastním úsilím pomoci ke změně politické kultury a zlepšení prosperity naší země.

Fryč (Realisté): Politika dnešních dnů
Foto: Realisté
Popisek: Realisté

A také proto, že jsem měl pocit, že naše politická kultura je na samém dně. Až nyní se však ukazuje, jak moc jsem byl naivní. Během uplynulého volebního období prodělala tuzemská politická kultura hluboký propad, který však získal absurdních rozměrů současnou předvolební kampaní pana Babiše a jeho Hnutí ANO.

Nejsem příznivcem a už vůbec ne zastáncem zavedených politických partají a jejích představitelů.

Ale to, jakou rétoriku používá pan Babiš a jakou náladu jeho postoje vnášejí do společnosti, mi přijde již za hranou. Bez jakýchkoliv důkazů obviňuje svoje protivníky, že jsou zločinci. Obviňuje policii, že pracuje na něčí objednávku a že lže. Obviňuje státní zástupce, že je někdo v pozadí řídí. Přitom je to právě on, kdo je trestně stíhaný. O zrůdnosti charakteru takového člověka svědčí i to, že přísahal na život svých dětí, že neovlivňuje média a pak se ukáže, že lže. To vše je o to skandálnější, že se jedná o bývalého místopředsedu vlády, který naši zemi řídí. Jak má občan naší justici a policii věřit, když vedoucí představitel vlády o nich mluví jako o zločincích? Skutečný chlap by se při obvinění stáhnul a místo napadání všech okolo bez jakýchkoliv důkazů by nejprve očistil svoje jméno. Ale to by udělal pořádný chlap s koulema, který ví, že je nevinný. Ne uplakánek, který hledá pouze výmluvy.

Ale právě proto, co se dnes děje na politické scéně, věřím, že voliči v naší zemi nejsou naivní a nepodlehnou prázdným heslům a laciným slibům.

Prostě věřím, že jste realisté a víte, že je čas na změnu stylu...

Antonín Fryč, zakladatel a podnikatel 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …