Gabal (KDU-ČSL): Z členství v NATO ale neplynou jenom výhody a záruka bezpečí, ale také závazky

13.03.2015 18:00

Česká republika je již 16 let členem NATO

Gabal (KDU-ČSL): Z členství v NATO ale neplynou jenom výhody a záruka bezpečí, ale také závazky
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal přijel do Čáslavi diskutovat s občany na téma bezpečnostní politika státu.

Právě před 16 lety ČR vstoupila do NATO. Jestliže se dnes můžeme těšit nejvyšším zárukám bezpečnosti v naší historii, je to právě díky našemu členství v této nejúspěšnější obranné alianci světa. Nezapomínejme na to. Musíme být stále připraveni všemi silami přispívat ke společné obraně, stejně jako k pomoci těm, kteří nemají to štěstí žít v míru a bezpečí jako my.

Členství v NATO znamenalo geopolitický návrat České republiky do západního společenství a otevřelo cestu k našemu vstupu do Evropské unie.

„Z členství v Severoatlantické alianci ale neplynou jenom výhody a záruka bezpečí. Máme také závazky vůči obraně a politice celého společenství západního světa. V posledních letech jsme této odpovědnosti zůstali hodně dlužní zejména našim nedostatečným vojenským příspěvkem ke společné obraně a výdaji na obranu, jakkoliv jsme se k tomu zavázali právě při vstupu do aliance. Přišel čas tento závazek splnit a být spolehlivým, důvěryhodným i platným spojencem,“ říká místopředseda sněmovního výboru pro obranu Ivan Gabal.

KDU-ČSL udělá maximum pro to, aby si Česká republika udržela do budoucna pozici respektovaného a předvídatelného člena Severoatlantické aliance.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.