Gajdůšková (ČSSD): Je klíčové, aby se Sněmovna sešla k důležitým sociálním zákonům

25.07.2021 16:35

Česká strana sociálně demokratická prosazuje, aby ještě do říjnových voleb do Poslanecké sněmovny zákonodárci dolní komory parlamentu stihli projednat co možná nejvíce legislativních návrhů, zlepšujících situaci občanů České republiky.

Gajdůšková (ČSSD): Je klíčové, aby se Sněmovna sešla k důležitým sociálním zákonům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Alena Gajdůšková

Poslankyně a poslanci ČSSD jsou připraveni aktivně podpořit svolání a programy mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny, které budou ku prospěchu zejména nízkopříjmových zaměstnanců či seniorů, ale i úpravu ošetřovného a otcovské dovolené, které se týká všech zaměstnanců.

I proto je pro nás naprosto stěžejní projednat již v pátek 30. července ve 3. čtením valorizaci důchodů, což je priorita nejen Ministerstva práce a sociálních věcí pod vedením Jany Maláčové. Chceme, aby se penze zvýšily už od příštího roku a aby byly více spravedlivé a pokrývaly aspoň trochu citelný nárůst životních nákladů starších spoluobčanů. Jde nám o důstojnou životní úroveň seniorů nyní i v budoucnu.

Vedle odpovídajícího navýšení důchodů seniorům, kteří celý život pracovali či vychovávali děti, jsou pro nás zásadní také další zákony z dílny MPSV. Patří mezi ně zejména zákon o dětských skupinách a zákon o sociálně právní ochraně dětí. „K těmto návrhům a k ošetřovnému a otcovské dovolené se našim poslancům podařilo shromáždit dostatek podpisů pro svolání mimořádné schůze PSP na středu 28. 7.,“ dodává poslankyně za ČSSD a místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Alena Gajdůšková.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu