Gajdůšková (ČSSD): Prosazujeme vznik rodinných soudů

06.09.2014 10:21

Česká strana sociální demokratická vznesla na páteční tiskové konferenci požadavek ke vzniku rodinných soudů. O důležitosti a případné podobě rodinných soudů hovořily místopředsedkyně strany Alena Gajdůšková a Iva Jermanová, prezidentka asociace českých právniček.

Gajdůšková (ČSSD): Prosazujeme vznik rodinných soudů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alena Gajdůšková

Alena Gajdůšková se zmínila o potřebě soudů, které by fundovaně a s týmem odborníků řešili problémy týkající se dětí. „ Dalším požadavkem je poskytnout dítěti advokáta ex offo v případě, že se stane účastníkem soudního řízení.  Současný stav, kdy dítě na advokáta nárok nemá, je absurdní.“

„Není dostatek odborníků, které by rozhodující soudce pro danou rodinnou záležitost měl k dispozici. Na psychologické posudky se často čeká 8 až 9 měsíců, což v životě dítěte představuje téměř celý školní rok.“ dodala advokátka Iva Jermanová.

Rodinné soudy by měly být obsazené soudci, kteří budou nejen odborníky v oblasti rodinného práva, ale též budou schopni komunikace mezi jednotlivými stranami.

PaedDr. Alena Gajdůšková

  • SOCDEM
  • Vždy na Vaší straně!
  • krajská zastupitelka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.