Grois (ČSSD): Na pořízení elektromobilů jsme získali dotaci

30.05.2019 9:09

Městská zeleň bude po městě jezdit elektromobily. Jsou ekonomičtější i ekologičtější

Grois (ČSSD): Na pořízení elektromobilů jsme získali dotaci
Foto: jangrois.cz
Popisek: Jan Grois (ČSSD)

Městská zeleň Znojmo má nově k dispozici dva nové elektromobily. Její pracovníci je budou využívat zejména při údržbě parků. „Elektromobily necháme také patřičně obrandovat nápisem Městská zeleň Znojmo – údržba parků, aby bylo všem na první pohled jasné, proč se tato vozidla pohybují v místech, kde jiná auta nemají co dělat,“ říká ředitel Městské zeleně Radoslav Habrdle.

Elektromobily jsou nejen ekologické, ale také ekonomické. Jejich náklady na provoz jsou ve srovnání s klasickými benzinovými auty zlomkové. „Navíc jsme na pořízení elektromobilů získali dotaci ve výši 1 200 000 korun od Státního fondu životního prostředí, takže jsme ušetřili i na pořizovacích nákladech,“ dodává starosta Jan Grois, který se dnes na nové elektromobily za zaměstnanci Městské zeleně přijel podívat. Cena jednoho čtyřmístného a jednoho dvoumístného vozidla činí dohromady 2 300 000 korun.

Pracovníci Městské zeleně budou vozidla používat správě a údržbě parků či hřbitovů, tedy míst, kde jsou převážně chodníky a úzké cesty a kam jsou právě tyto malé elektromobily vhodné. Budou jimi vozit nejen nutné nářadí, ale také třeba odvážet napadané listí, kúru nebo pytle s odpadky. Výhodou elektromobilů je jejich ekonomičnost, tichá jízda a nulové vypouštění škodlivých emisí.

Vozidla ALKÉ jsou profesionální elektromobily s AC motorem o výkonu až 14 kW. AC motory umožňují vyšší výkon, jsou velmi tiché a vyžadují méně údržby než stejnosměrné motory. Mají dojezd až 100 km na jedno nabití. Čas dobíjení je 8 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…