Gruber (SPOZ): Chraňme ty, kteří nám pomáhají

02.10.2013 9:10

Tvrdé tresty pro útočníky.

Gruber (SPOZ): Chraňme ty, kteří nám pomáhají
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Záchranáři zachraňují, lékaři pomáhají, policisté chrání, hasiči hasí. To je velmi jednoduché. Ale poslední léta se ukazuje při jejich práci nebezpečný fenomén.

Lidé v uniformách jsou při své práci napadáni opilými a agresivními jedinci, kteří si snad léčí frustraci tím, že jsou schopni je kopat a bít. Za to že chtěli pomoci jim nebo jejich blízkým.

Někteří to mají jednodušší v tom, že je jim přiznán statut veřejného činitele. Ti co jej nemají, jsou na tom hůře. Ale všichni napadení si odnášejí trauma v podobě otázky: „Co se mně stane příště?“ pak se nemůžeme divit, že ze služby odcházejí, protože odpovědní lidé je nedokáží ochránit formou zákonů. Jak v takové situaci dále?

Jednoznačné řešení, které bych prosazoval, je tvrdý postih takového jedince, který napadne člověka při jeho poslání lékaře, hasiče, policisty, záchranáře. Není přece možné přijíždět k nehodě a přemýšlet, jestli se tam nenajde někdo, kdo by osobu v situaci kdy má pomáhat napadl a napadený neměl možnost své poslání dokončit. Naopak musel by přemýšlet, jak se bránit, aby útočníka nezranil. Nedostatek zákonů je zde evidentní.

Prosazování ochrany osob v těchto profesích musí být sněmovnou projednáno a musí být vytvořen zákon, který by říkal, že tresty při takovém činu budou vyšší, než při pouhé rvačce v hospodě. Vždyť tito lidé se snaží dělat svoji práci a pomáhat ostatním. Agresivní jedinci nesmí jejich práci znemožňovat a napadat je. Tady musí platit jednoznačně okamžitý a tvrdý trest. Abychom si mohli vážit lidí, kteří nasazují vlastní zdraví a život pro nás všechny a nemuseli se bát o zdraví a životu svůj.

Mgr. Petr Gruber, kandidát SPOZ do PS Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Gruber - profil

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Rusko i Čína stupňují svoje vlivové dezinformační operace. Petice proti

18:18 Exner (STAN): Rusko i Čína stupňují svoje vlivové dezinformační operace. Petice proti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dezinformacím a boji proti nim.