Hadrava (ANO): Městský program prevence kriminality na rok 2017 v Praze

20.09.2016 15:10

Hlavní město Praha schválilo svým usnesením č. 1935 ze dne 16. 8. 2016 Pravidla pro Městský program prevence kriminality na rok 2017. Pravidla upravují podmínky pro poskytnutí grantu, postup pro podání žádosti, postup pro posouzení žádosti a stanovení výše dotace, pravidla a podmínky pro čerpání, kontrolu a finanční vyúčtování grantu pro rok 2017.

Hadrava (ANO): Městský program prevence kriminality na rok 2017 v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Hadrava

„Prevence kriminality představuje jeden z nejúčinnějších nástrojů pro zajištění bezpečí občanů. Jejím prostřednictvím totiž můžeme a to zejména u mladistvých, výrazně snížit páchání trestných činů včetně těch nejzávažnějších. Obvyklým postihem či restrikcí za tyto prohřešky reagujeme pouze na její důsledky. Prevence nám však umožňuje jim předcházet. Často se navíc potvrzuje, že větší odezvu, než trest pro delikventy, má u veřejnosti takové prostředí, ve kterém k páchání kriminality dochází jen minimálně či nejlépe vůbec. Takový stav totiž nejlépe ochraňuje naše zdraví, majetek i životy. Podpora prevence by proto měla mít zásadní podporu všech vrstev společnosti i jejich politických zástupců,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality Libor Hadrava.

Grant lze poskytnout pouze na účel, který je vymezen v tematickém zadání Pravidel. Pro rok 2017 budou podporovány tyto oblasti: práce s dětmi a mládeží; pomoc obětem trestné činnosti; boj proti recidivě, práce s pachateli trestné činnosti; nové hrozby a přístupy.

O granty mohou žádat tito způsobilí žadatelé: nestátní neziskové organizace, Městská policie hl. m. Prahy, městské části hl. m. Prahy a jejich příspěvkové organizace, organizační složky státu, popř. další subjekty.

Celkový předpokládaný objem finančních prostředků na granty hl. m. Prahy v grantovém řízení v oblasti prevence kriminality činí 13 mil. Kč. Konečná celková výše bude stanovena po schválení rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2017.

Žádosti o poskytnutí budou přijímány od 17. 10. do 27. 10. 2016. Žádosti přijaté mimo toto časové období budou z formálních důvodů z grantového řízení vyřazeny.

Podrobnější informace naleznete na webu (ZDE), v sekci prevence kriminality.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…