Hamáček (ČSSD): Naši občané se obávají mezinárodního organizovaného zločinu, obchodu s lidmi a drogami...

18.02.2015 10:39

Projev předsedy Sněmovny na odborné konferenci Bezpečnost budoucnosti 17. února 2015.

Hamáček (ČSSD): Naši občané se obávají mezinárodního organizovaného zločinu, obchodu s lidmi a drogami...
Foto: Redakce
Popisek: Jan Hamáček

Rysem současného prostředí je provázanost vnitřních a vnějších bezpečnostních hrozeb. Nestabilita přichází nejen z problémových států, ale narůstá i schopnost nestátních aktérů disponovat informačními, komunikačními a zbrojními technologiemi a za použití extrémního násilí ohrožovat obyvatele, demokratické hodnoty ve společnosti a principy fungování států. Je proto nezbytné vytvářet příslušná opatření.

Analytici i vládní a opoziční činitelé často definují nízkou pravděpodobnost přímého ohrožení České republiky klasickým vojenským nebo teroristickým útokem. Tyto hrozby ovšem není možné zcela vyloučit a Česká republika nesmí podceňovat bezpečnostní rizika, která jsou okolo nás.

Náš přístup k bezpečnostním hrozbám je ovlivněn členstvím v mezinárodních strukturách, jako jsou NATO, EU, OSN, OBSE a další, a je v našem zájmu podporovat tuto kooperaci v bezpečnostní oblasti a napomáhat řešení regionálních konfliktů. Aktuálně se nám v diskuzích promítá téma nárůstu interetnického a sociálního napětí v Evropě, hrozba extremismu či radikalizace ve společnosti.

Na půdě Poslanecké sněmovny probíhá a bude probíhat napříč politickými stranami debata o rizikových osobách a nelegální migraci v rámci Schengenu a o postupech při integraci imigrantů do naší společnosti. Naši občané se také obávají mezinárodního organizovaného zločinu, který by narušoval tok finančních a hospodářských transakcí, vede ke korupci a obchodu s lidmi a drogami. Úlohou vládních a opozičních stran je pracovat tak, aby se zvyšoval subjektivní pocit bezpečí občanů a ne naopak. K tomu je nezbytně potřebná podpora našich ozbrojených sil a bezpečnostního aparátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo obrany

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …