Hampl (KDU-ČSL): Prioritou je ochrana ústavních principů a pevné evropské zakotvení

10.11.2018 15:54

Senátorský klub KDU-ČSL a nezávislí nominoval na post předsedy Senátu svého člena, předsedu Výboru pro evropské záležitosti a bývalého rektora Univerzity Karlovy Václava Hampla.

Hampl (KDU-ČSL): Prioritou je ochrana ústavních principů a pevné evropské zakotvení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Václav Hampl

Ten má podporu také od klubu SENÁTOR 21 a dalších senátorů. Pokud by stanul v čele horní komory, chtěl by se soustředit především na ochranu ústavních principů, posílení evropského zakotvení ČR a upevnění euroatlantických bezpečnostních vazeb.

„Velice si vážím důvěry a podpory od všech, kteří se na mě v posledních dnech obracejí. V případě zvolení budu dělat vše pro to, abych byl dobrým a důstojným reprezentantem nejen samotného Senátu, ale především České republiky a jejích občanů," uvedl ke své kandidatuře Václav Hampl. Dodal, že Senát má u nás naprosto nezastupitelnou roli – je to hlídač demokratického zřízení, může být jistou opozicí vůči neuváženým krokům vlády nebo prezidenta. „Samozřejmě prostor pro zlepšení v Senátu existuje, v budoucnu by měl klást větší důraz na témata vědy, vzdělání, inovací nebo kultury," doplnil Hampl.

prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.

  • BPP
  • Tento profil není senátorem V. Hamplem aktivně používán.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).