Hanáček (KDU-ČSL): Je až neuvěřitelné, co všechno se v centru města v roští nachází

30.04.2019 10:29

V sobotu 27. dubna se v dopoledních hodinách uskutečnila úklidová akce ve Strakonicích v rámci projektu Ukliďme Česko. Svolavatelem akce byl stavební technik Tomáš Oberpfalzer a na akci participovali zástupci místního výboru KDU-ČSL a dobrovolníci, kteří ve volném čase pomohli dobré věci. Celkem se úklidu zúčastnilo 14 lidí.

Hanáček (KDU-ČSL): Je až neuvěřitelné, co všechno se v centru města v roští nachází
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Vladimír Hanáček

Nejprve se uklízející rozdělili na dvě party: jednu tvořili studenti zdejšího gymnázia v čele se svým vyučujícím a zástupcem ředitele Miroslavem Žitným, kteří uklidili lokalitu za sídlištěm Mír. Druhá parta pak vyrazila do centra města uklidila postupně proluku mezi Velkým náměstím a Ostrovem, okolí mlýnského náhonu směrem k Palackého náměstí, břeh Otavy pod hradem a konečně lokalitu kolem špejcharu.

„Je až neuvěřitelné, co všechno se v centru města v roští nachází: nejen tradiční odpad v podobě papírů, PET lahví nebo dokonce i skleněných lahví od vodky, ale dokonce i celý složený baloňák, kus nárazníku od auta nebo dokonce celá plastová židle. Zrovna v těchto neutěšených lokalitách byl úklid moc potřeba, protože třeba v okolí špejcharu se nacházely artefakty zjevně pocházející z minulého století,“ komentuje svou čerstvou zkušenost okresní předseda KDU-ČSL Vladimír Hanáček. Úklidu se zúčastnil i místní místopředseda, lékárník Jan Komrska, který ještě v závěru s několika dobrovolníky vyrazil do okolí restaurace Splávek, kde uklízecí práce skončila.

Svolavatel akce Tomáš Oberpfalzer byl s účastí a průběhem akce spokojen. „Vyšlo počasí a podařilo se uklidit vše, co jsme si předsevzali. Další lokalitou by byl břeh Volyňky od soutoku až k Barvínkovu, ale to zařadíme třeba na příští uklízecí akci,“ prohlásil Oberpfalzer. Naznačil tak, že dobrovolná užitečná práce strakonických lidovců pro město Strakonice sobotním úklidem rozhodně neskončila.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

14:02 Senátorka Zwyrtek Hamplová: O jaké „operaci ve prospěch USA” premiér s CIA jednal?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v ústředně CIA.