Hanák (ČSSD): Po roce prací kraj otevřel největší stavbu, dotovanou z EU

28.09.2018 10:54

Více než 6 kilometrů zrekonstruované silnice z Deblína do Tišnova, dva mosty a řada dalších stavebních objektů. Tak se dá ve zkratce shrnout doposud největší akce, kterou realizoval Jihomoravský kraj s pomocí Integrovaného regionálního operačního programu.

Hanák (ČSSD): Po roce prací kraj otevřel největší stavbu, dotovanou z EU
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

Projekt za více než 234 milionů korun (bez DPH) dnes (27. září 2018) společně se zástupci zhotovitele a okolních obcí slavnostně otevřel náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

„Celková délka rekonstruovaného úseku, s částečnou korekcí směrového vedení, úpravou šířkového uspořádání, okrajů vozovky a okolního dopravního prostoru včetně obnovy a doplnění stávajícího systému odvodnění komunikace, činí 6 kilometrů a 356 metrů. Silnici jsme zrekonstruovali souběžně se souvisejícími objekty, konkrétně se jedná o opravu dvou mostů, výstavbu šesti pilotových stěn, šesti opěrných zdí a jedné zárubní zdi. Součástí stavby bylo také zřízení či úprava autobusových zastávek, dobudování okolního dopravního prostoru a úpravu či přeložení inženýrských sítí,“ popsal stavbu Hanák s tím, že rekonstrukce se dočkaly i dva bezprostředně navazující mosty na silnicích III. třídy a jeden most na alternativní objízdné trase. „Na objížďce jsme také zesílili kryt vozovky,“ doplnil Hanák.

Jihomoravskému kraji se zatím podařilo do Integrovaného regionálního operačního programu zaregistrovat projekty za přibližně půldruhé miliardy korun. Řada z nich musela být dokončena na konci letošního srpna, což byl i případ silnice mezi Deblínem a Tišnovem. „Mezi kraji jsme jednoznačně na špici. Těžíme z toho, že se dlouhodobě soustředíme na projektovou přípravu,“ uzavřel náměstek hejtmana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.