Hanák (ČSSD): U Kojátek jezdí řidiči po nové silnici

26.09.2018 20:57

Zatáčky s příliš malým poloměrem a dva nevhodně umístěné mosty – jeden v havarijním a druhý ve velmi špatném stavu.

Hanák (ČSSD): U Kojátek jezdí řidiči po nové silnici
Foto: ČT
Popisek: Roman Hanák

To jsou hlavní jmenovatele, které řidičům znepříjemňovaly průjezd více než 1,6 kilometru dlouhým úsekem silnice II/431 u obce Kojátky. Situaci však Jihomoravský kraj vyřešil přeložkou silnice a zbudováním nových mostních konstrukcí. Stavbu za přibližně 44 milionů korun (bez DPH) financoval kraj s významným přispěním Integrovaného regionálního operačního programu. Hotovou komunikaci dnes (26. září) spolu se zástupci zhotovitele a okolních obcí slavnostně otevřel náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro oblast dopravy Roman Hanák.

„Díky přeložce došlo k výraznému zlepšení situace. Kromě 1,6 kilometru silnice II/431 jsme přebudovali i 205 metrů komunikace III/4317, která se na ni napojuje, a k tomu postavili dva nové mosty přes potoky Černčínský a Žlebový. Nahrazení starých mostů novými konstrukcemi v kombinaci s velkorysými výškovými a směrovými oblouky nové silnice vede ke komfortnímu a bezpečnému převedení dopravy,“ komentoval Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…