Haneška (Patrioti): Zcela bezbranní senioři čelí exekutorům

11.05.2015 11:21

Počet důchodců, kteří žijí ve strachu, že jim zítra ráno u dveří zazvoní exekutor, stále prudce roste, jak v Čechách, tak především na Moravě. Za posledních patnáct let se počet seniorů zatížených exekucí zvedl skoro SEDMKRÁT(!!!).

Haneška (Patrioti): Zcela bezbranní senioři čelí exekutorům
Foto: Patrioti
Popisek: Patrioti ČR.

Podle odhadu odborníků, může být koncem letošního roku kriticky zadlužených téměř 100 tisíc lidí, ve věku nad 60 let.

Minulý měsíc, tady u nás v ulici, navštívili exekutoři šedivou, bezbrannou, 83 let starou paní,u které byla hlášena její vnučka dlužnice , která u ní již léta nebydlí.

Marně exekutorům vysvětlovala, že tam dívka nebydlí. Přesto,že viděli, že se tam nachází pouze skrovný nábytek a nebyly tam věci odpovídající vlastnictví mladé ženy, chtěli jí oblepit její majetek,i ten, na který měla doklady. Po upozornění, že je to její, odvětil drze exekutor, ať si pak podá u soudu vylučovací žalobu.

Babička která sotva chodí o holích a je nemocná, má běhat po soudech a domáhat se svých pár věcí, které potřebuje k dožití?

Je to opovrženíhodný hnus a ostuda, že  zákon v naší zemi nejen že podporuje, ale přímo zaměstnává  a úkoluje takové ubožáky, kteří se neumí chovat a nemají ani základní běžnou úctu ke starým lidem, za jejichž daně sami vystudovali.

...proto prohlašujeme, že:

  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby rozsudek státního soudu vykonával komerční exekutor
  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby kdokoliv zhoršoval situaci povinného a svým ziskem navyšoval mnohonásobně jeho dluh
  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby exekuce probíhala všemi způsoby naráz a povinný byl zcela odříznut od jakýchkoliv příjmů
  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby exekuce byla příčinou druhotné platební neschopnosti povinného
  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby na komerční exekutory nikdo nedohlížel a neověřoval zákonný postup exekutora a formu výkonu exekuce
  • Považujeme proto nadále za nepřípustné, aby zákony zvýhodňovali jednu stranu (finanční ústav) transakce před druhou (občan) a omezovali  rizika výhradně na stranu (občana), zatímco stranu druhou (finanční ústav) rizika zbavoval.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

18:09 Hejtman Grolich: Musíme se připravit a adaptovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke globální krizi.