Hannig (Rozumní): Co kdyby skuteční sociální demokraté opuštěnou značku ČSSD zvedli ze země?

22.06.2023 9:15 | Komentář

Proběhl sjezd sociálních demokratů, který znamená, že značka ČSSD je vlastně volná. Současní významní členové strany mají už minimum společného s étosem strany, kterou přivedl Miloš Zeman hlavním vchodem do Strakovy akademie a Jiří Paroubek ji o deset let pozvedl z popela. Rozhodli, že se změní nejenom logo, ale i název strany.

Hannig (Rozumní): Co kdyby skuteční sociální demokraté opuštěnou značku ČSSD zvedli ze země?
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Předseda Rozumných Petr Hannig

Všichni ti Petříčkové rozhodli, že Česká strana sociálně demokratická, včetně zkratky ČSSD, je zastaralé haraburdí, a že je třeba současnost uchopit pevně do dlaní. Přejmenovali stranu na Sociální demokracii, která bude používat zkratku SOCDEM. Pod stůl spadly i růže, ať již rudé, či oranžové.

Tak se původně strana pracujících stala stranou současné moderny. Nevím, jak SOCDEM řeší genderové otázky, nebo Green Deal, s vražednou politikou vedoucí k zrušení automobilky v Mladé Boleslavi, či jejímu přesunu do zemí, kde ještě používají zdravý rozum. Její koketování se Stranou zelených však dává tušit, jak je asi řešit bude.

Jak jsem se dočetl, tuto novou SOCDEM chce podporovat miliardář, který podporoval ve volbách i strany nyní vládnoucí koalice a nynějšího hradního pána. A jak znám uvažování těchto od přízemních starostí o holé přežití odtržených vyvolených, tak asi bude touto zmodernizovanou stranou propagováno zrušení koruny a přijetí měny euro, zavedení digitální měny, kterou se zhmotní možnost kontrolovat, na co lidé vydávají peníze, jaké jsou jejich majetkové poměry a další a další věci, jako je třeba nepodmíněný základní příjem (ideální pro závislé na drogách), které pomalu přivedou lidi k otroctví, tak jak to předpověděl ve svém dystopickém díle »1984« George Orwell.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přečetl jsem si, že starý sociální demokrat a bývalý táta odborářů, Zdeněk Škromach, velmi hlasitě nesouhlasil se změnou názvu i zkratky. Že na to sjezd neměl od členské základny zadání. Nejsem sociální demokrat, ani jsem jím nikdy nebyl, i když můj otec za první republiky ano, ale jak se na různých akcích s těmi starými »socany« potkávám, tak si myslím, že Škromach má pravdu.

A navíc, takto 'petříčkovsky' koncipovaná sociální demokracie vyhovuje spíše velkoměstskému mladému člověku, který má ovšem možnost volit ještě více městsky orientované Piráty s nádechem anarchismu, který je vždy pro mladé lákavý.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21918 lidí

Existuje však dost velká vrstva levicových voličů, kteří jsou konzervativní, vyznávají tradiční rodinu, a jsou to i mladí lidé, řemeslníci či dělníci. Ti trochu starší z nějakého historického důvodu nechtějí volit komunisty. Jsou to třeba i dávní rockeři, kteří by se za to styděli před svými kamarády. Ti tuto nově nalakovanou SOCDEM s podporou miliardáře volit nebudou. SPD už jim také nevoní. Jako dlouholetá parlamentní strana, která za své už téměř 12leté (včetně Úsvitu) sezení v malostranských lavicích, pro ně nic, kromě řečí, neudělala, láká je Jindřich Rajchl a jeho PRO, jenže to je v podstatě pravicová strana, která nechce vystoupit z EU ani z NATO.

Takže, levicoví politici. Praví »socani«. Zvedněte ze země osvědčenou značku ČSSD. Máte volného lídra par excelence, Jiřího Paroubka, který už jednou ze Špidlovských a Grossovských 7 % vyzvedl Českou stranu sociálně demokratickou ke krásným 32 %, než jej srazila Kubicova zpráva. Nebýt jí, tak by se tato nejstarší česká strana nepotácela před poslaneckými dveřmi a nekoketovala s mizernými 3 % preferencí. Mimochodem, poslouchal jsem v neděli 11. 6. u Xavera TV Davida Ratha. Brilantní projev se vtipem. Škoda, že již nechce dělat politiku. Ale těch šikovných osobností, které by mohly levicovým étosem zvednout zaprášenou značku ČSSD a znovu ji dovést, i bez miliardářských peněz, hlavním vchodem do Poslanecké sněmovny, je stále dost.

(psáno pro iportal24.cz)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

16:21 Pospíšil (TOP 09): Během teplých měsíců se na vybraných pastvinách mohou usadit stáda ovcí a koz

Se závěrem měsíce dubna začínají znovu vypásat vybrané pražské lokality první stáda dobytka. Pro let…