Hannig (Rozumní): Kam zmizeli migranti z hranic Běloruska?

04.01.2022 17:15

Pamatujete si na každodenní zprávy o migrantech na hranicích mezi Běloruskem a Polskem? Všimli jste si, že tyto zprávy se naráz z médií vytratily? Proč?

Hannig (Rozumní): Kam zmizeli migranti z hranic Běloruska?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Přátelé. Jeden můj známý, se kterým hrajeme pravidelně šachy, mne upozornil na jednu zajímavost. Pamatujete si na každodenní zprávy o migrantech na hranicích mezi Běloruskem a Polskem, a předtím Litvou? Každý den jsme byli informováni o tom, jak Lukašenkův režim importuje na hranice s EU migranty ze středního východu. Jak tito jsou v podstatě uzavřeni v pásmu nikoho mezi Běloruskem a Polskem. (Před tím Litvou či Lotyšskem.) Jak běloruské síly tlačí migranty na hranici, a naopak síly polské je vracejí směrem zpět na Bělorusko.

Jak trpí migranti zimou, jak většina polských občanů udává policii, když se nějaký migrant v okolí jejich domu objeví a jak naopak někteří polští občané(výrazná menšina) tajně migrantům, kteří se dostanou přes hranici, pomáhá.

Poslední zpráva, které jsem si v médiích všiml byla 12. prosince. Od té doby ani ťuk. (Nebo jste snad někdo od 12.12. někde na toto téma něco četl či četla?). Tento zajímavý poznatek mého šachového sparingpartnera mne samotného překvapil. Prostě i mně uniklo, že najednou se migranti z hranic Běloruska vypařili. Člověk si toho, v přehršli zpráv o rozhovorech z „akvária“ ani nevšiml. Ale protože je můj kamarád ve hře vždy lepší a má přehled o celém šachovém poli, tak to jemu neuniklo.

Anketa

Počíná si premiér Fiala ve své funkci dobře?

4%
91%
hlasovalo: 29837 lidí

Kam migranti zmizeli? Nebyli snad v tichosti dopraveni do jejich vysněného cíle, do Německa. Pokud ano, proč o tom média neinformují. Nebo byli umístěni do různých států EU včetně ČR? Nebo naopak běloruský režim stáhl migranty zpět a ubytoval je ve svých ubytovacích kapacitách, či jim uložil povinnost vrátit se do destinací, odkud přilétli?

Nevíme prostě nic. Kde jste, mediální investigativci. Jak to, že do 12.12 každý den hory zpráv a pak nic? Není vám to divné? Mně tedy ano, ale mohl jsem se mýlit, možná, že se to v jiných médiích, než čtu já, objevovalo. A že já těch médií pročtu haldy.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Článek byl převzat z Profilu Mgr. Petr Hannig

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.