Hannig (Rozumní): Naprosté pominutí zdravého rozumu

12.06.2021 14:09 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k zákonu, stanovujícímu podmínky pro předjíždění cyklistů

Hannig (Rozumní): Naprosté pominutí zdravého rozumu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Včera jsem slyšel v ČRo rozhovor redaktora Kloce s poslancem za ČSSD Dolínkem, autorem novely zákona, který stanovuje, že cyklistu budete moci předjíždět jenom v případě, budete-li mít možnost zachovat od něj odstup jeden a půl metru. Na některých silnicích, či dokonce na většině silnic to není možné. Kdyby řidič, hlavně řidiči autobusů či nákladních aut, dodržoval doslovně tento zákon, (který je navíc opepřen zákazem řízení při překročení tohoto zákona), tak by se za cyklistou ploužil tak dlouho, dokud by cyklista nesesedl z kola a nenechal auta předjet.

Zásadně s tímto zákonem nesouhlasím. není mi jasné, proč se ve sněmovně nenašlo dostatečně hlasů poslanců pro to, aby zákon nepropustili kvůli naprostému pominutí zdravého rozumu. Poslanec Dolínek byl zároveň pražským zastupitelem do obecních voleb v roce 2018, kdy se ČSSD do pražského zastupitelstva nedostala. Ten zákon je šitý na Prahu a je vidět, že onen poslanec vůbec neví, jaký je stav, a hlavně šířka silnic na venkově.

Takovéto zákony cyklistům nepomáhají a zvyšují agresivitu mezi automobilisty a cyklisty, protože je prostě nesmyslný. Za čtyři roky, kdy byla ČSSD u vlády, pokud chtěla pomoci cyklistům, tak měla tlačit na to, aby byla vybudována síť bezpečných cyklostezek, a ne terorizovat řidiče motorových vozidel takovýmto hloupým zákonem. Vždyť mnohdy nemají jinou možnost dostat se k lékaři, do práce atd., než vlastním vozidlem.

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace