Hannig (Rozumní): Štěstí v neštěstí

19.03.2020 7:32

Neuvěřitelná situace! Jediným státem, který je schopen vyrábět roušky, respirátory, a další zdravotnické potřeby a prostředky ke zmírnění nemoci Covid-19 je Čína.

Hannig (Rozumní): Štěstí v neštěstí
Foto: Vít Hassan
Popisek: Petr Hannig

Není to tak náhodnou katastrofální selhání tzv. liberální demokracie? Kde je kolos, nejsilnější vojenská mocnost světa, USA? To země, k níž jsme kdysi vzhlíželi s úctou a věřili jsme v její naprostou ekonomickou převahu, není schopna zásobit své zdravotnictví testovacími soupravami a zdravotnickými potřebami ke zmírnění nákazy? Samozřejmě byla by schopna, ale na vině je systém. Vyrábět vše nejlevněji, aby byl zisk akcionářů co největší.

Kde je zcela se vytrácející Evropská unie? Jedna velká země v EU (oficiální politické osobnosti se dokonce bojí říct, která to je), přes kterou z důvodů logistických a nemožnosti po zemi je přepravit jiným způsobem, měly nejenom k nám, ale i do např. Švýcarska, doputovat objednané prostředky proti šíření koronaviru, je zcela protiprávně zadržuje na svém území.

Kde jsou špičky EU, které by úřadům této země nařídily, propusťte zdravotnický materiál, tam kam měl směřovat? To snad má naše země poslat komando, aby si silou vynutila propustit objednaný zdravotnický materiál? Právě probíhající pandemie ukázala, že na EU nelze spoléhat. Když jde do tuhého, každá země, co má plná ústa solidarity si věci dělá po svém. A nejenom po svém, ale naprosto proti mezinárodnímu právu. Z pozice síly, která se halí do jakýchsi právnických kliček.

A u nás? Celý slavný demokratický blok se může jenom zahanbeně rdít. Neustále kritizovali prezidenta Zemana za nadbíhání Číně. Zeman sice mlčí (není vidět a slyšet v médiích), ale koná. Také díky jeho odsudku připravované cesty na Tchaj-wan bývalého předsedy Senátu Jaroslava Kubery (ODS), která se po jeho náhlém úmrtí naštěstí nekonala, se mohl obrátit na politické špičky v Číně. Nevím, zda právě tolik kritizovaná cesta hradního kancléře a poradce Hradu, není za ochotou Číny, pomoci nám v nouzi. To je v praxi politika různých azimutů našeho prezidenta. I kvůli této rozumné politice jsem jako prezidentský kandidát okamžitě po skončení prvního kola volby bez zaváhání vyzval mé voliče, aby volila Miloše Zemana.

Pirátský primátor Prahy se naštěstí v poslední době soustředil na provokování Ruska, takže snad Čína zapomněla na jeho zcela zbytečné vypovězení smlouvy mezi Prahou a Pekingem. Čína ve svém centralizmu nepovažuje primátory měst za nějakou veličinu. Dalo by se říct, že to je pod úrovní sledování těch nejvyšších míst.

A další záležitost. Naštěstí pandemie nemoci Covid-19 přišla včas, kdy se na ještě Tchaj-wan nerozjel nový předseda Senátu, také za ODS, Miloš Vystrčil. A hlavně, kdy je náměstkem ministra zdravotnictví ještě epidemiolog profesor Roman Prymula, který působil na pozici prorektora Vojenské lékařské akademie. Takže dokáže jako voják být jasný, stručný a věcný. Proč říkám na štěstí ještě. Neměl totiž bezpečnostní prověrku a měl být v polovině března přeřazen na nižší funkci.

Myslím si, že vláda, i přes kritiku opozice, dělá to nejlepší co může.

Tak jako mnohokrát v historii má náš národ štěstí v neštěstí.

(převzato z Profilu)

Mgr. Petr Hannig

  • Rozumní
  • Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…