Hanousek (Zelení): Město podpoří projekty zaměřené na ekologii a péči o životní prostředí

04.02.2021 16:05

Čištění řek, podpora druhové rozmanitosti nebo výsadba nových stromů, takové projekty zaměřené na ekologii a rozvoj životního prostředí město podpoří v rámci svého dotačního programu.

Hanousek (Zelení): Město podpoří projekty zaměřené na ekologii a péči o životní prostředí
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Martin Hanousek (SZ), jednička na kandidátce koalice SZ a Pirátů za podpory politického hnutí Změna a nezávislých osobností ze spolku Změna pro Hradec

Rozděleno by mohlo být až jeden milion korun. Část dotací již tento týden schválila rada města, další musí ještě na svém únorovém zasedání projednat zastupitelstvo.

Anketa

Měl by být ministr Blatný odvolán?

16%
30%
hlasovalo: 10488 lidí

„Jedná se zejména o podporu projektů, které se věnují činnostem jako je péče o přírodu, ekologická výchova nebo rozvoj zelených učeben. Dále podporujeme spolky, které se soustředí na rozvoj a obnovu zeleně. Z dalších konkrétních projektů navrhujeme podpořit také vznik jedinečné publikace Ptáci města Hradec Králové. Dále chceme navázat na nový a úspěšný projekt Podpora péče (nejen) o květinové záhony a zeleň na veřejném prostranství, za kterým stojí spolek Senioři Hradec Králové. Stejně tak jsme schválili dotaci na podporu hnízdění dutinových ptáků a netopýrů na území hradeckých městských lesů,“ říká náměstek primátora pro oblast životního prostředí Martin Hanousek.

Rada města v tomto týdnu v rámci dotačního programu na péči o životní prostředí a ekologické projekty schválila devět žádostí v celkové výši téměř 200 tisíc korun. Dotaci osmi dalším projektům musí ještě projednat hradecké zastupitelstvo. Celkově by měly dotace zaměřené na ekologické projekty a životní prostředí vyjít na více než na jeden milion korun.

Mgr. Martin Hanousek

  • SZ
  • krajinný ekolog a zastupitel města Hradec Králové
  • městský radní

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

18:09 Zábranský (Piráti): Pražské náplavky oživí otevřená keramická dílna v kobce 1

Návštěvníci pražských náplavek se mohou těšit na nové místo k zábavě, odpočinku a kreativnímu vyžití…