Hašek (ČSSD): Infekčnost i mortalita jsou mnohonásobně vyšší, než u chřipky

06.04.2020 16:46

Při všem respektu k prof. Prymulovi - svými prohlášeními už vyvolal dost povyku v minulých týdnech (hranice zavřené 2 roky) a úspěšně v tom pokračuje i dnes (promoříme populaci).

Hašek (ČSSD): Infekčnost i mortalita jsou mnohonásobně vyšší, než u chřipky
Foto: Archiv PL
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Názory ať si mění jak chce, ale má svoje šéfy s ústavním mandátem a odpovědností za republiku - premiéra Babiše a 1. vicepremiéra, ministra vnitra a šéfa ÚKŠ Hamáčka. Jako občan velmi ocením, když svoje názory a doporučení bude prof. Prymula nejdříve komunikovat s nimi, dá přitom jasná doporučení a argumenty a rozhodne vláda. Do médií by měl o svých myšlenkových pochodech mluvit po konzultaci se svými šéfy. 

K tomu přidávám ještě informaci od člena mezinárodního lékařského týmu, který má kontakty a informace v USA i v Číně ... zatím za sebou nemáme kulminaci a proto je třeba nejásat předčasně. Naopak je třeba pokračovat ve stávající úrovni všech opatření alespoň do doby, než se křivka začne zplošťovat - teprve za toho stavu je  bezpečné začít stávající opatření rozvolňovat.
 
Pokud někdo považuje COVID-19 za "delší chřipku", tak se hluboce mýlí, protože infekčnost viru COVID, i mortalita infekce COVID, je mnohonásobně vyšší, než je infekčnost a mortalita chřipky.
 
V USA zemřelo loni na chřipku za CELÝ ROK 23 000 lidí. Za necelých 10 dní, kdy v USA naplno propukla infekce COVID-19, ji podlehlo 10 000 lidí a dalších 20 000 je ve vážném /kritickém stavu. Očekává se, ze během následujících tří měsíců v USA zemře na onemocnění COVID-19 100 000 lidí - to je odhad špičkových týmů John Hopkins University. Jinými slovy: během čtvrt roku - tedy ve čtvrtinové době, zemře zřejmě v USA na COVID čtyři krát více pacientů, než zemřelo za celý rok na chřipku. A o tom přesně boj s COVID je...
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…