Hašek: Čeští zemědělci čelí obrovskému tlaku. Musíme jim pomoci

29.08.2013 13:15

Hejtman Michal Hašek se zúčastnil zahájení agrosalonu Země živitelka.

Hašek: Čeští zemědělci čelí obrovskému tlaku. Musíme jim pomoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek se ve čtvrtek 29. srpna 2013 spolu s prezidentem ČR Milošem Zemanem a dalšími představiteli zúčastnil slavnostního zahájení 40. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích.

Výstavy se letos poprvé účastní Jihomoravský kraj, v jehož expozici se mj. propagují regionální potraviny, představuje Vinařský fond, místní akční skupiny a Regionální agrární komora.

„Domácí výrobci potravin a zpracovatelé v současnosti čelí nejen tlaku obchodních řetězců na co nejnižší cenu výrobku, ale především silné, zejména cenové, konkurenci dovážených levných zahraničních potravinářských výrobků. A zde je třeba aktivních kroků vlády. Jedním z cílů politické reprezentace, která vzejde z předčasných voleb, musí být konkrétní jednání s nevládními organizacemi v oblasti zemědělství o možných formách systémové pomoci našim zemědělcům,“ uvedl na výstavě Země živitelka hejtman Michal Hašek.

Letošní výstava Země živitelka zahrnuje širokou škálu prezentací od zemědělské a potravinářské výroby, zemědělské techniky, lesního a vodního hospodářství až po služby a oblast obnovy venkova. Samostatná část výstavy Ekostyl je zaměřená především na tvorbu a ochranu životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Michal Hašek

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

12:17 Rajchl (PRO): Hádají se, my jednáme, domlouváme společný postup napříč Evropou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice.