Hašek: Kavčí hory v amoku

07.07.2023 14:07 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci České televize na návštěvu ukrajinského prezidenta Zelenského

Hašek: Kavčí hory v amoku
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Emeritní hejtman a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek

Připomínalo to nasazení ČST při návštěvách Brežněva nebo Gorbačova. Ve státní svátek od 15 hodin byl uzavřen celý areál Hradu, to museli mít všichni domácí i zahraniční návštěvníci Prahy radost. Nadšené hýkání z obrazovek ČT dávalo tušit, že televarieté bude stát za to. Jako občan ČR jsem byl zvědav, s jakými přísliby našeho nynějšího vedení státu ukrajinský prezident odletí do Turecka.

Anketa

Vadí vám, že ČT vysílá „komunistické“ seriály jako Chalupáři nebo Nemocnice na kraji města?

6%
90%
hlasovalo: 25765 lidí

Zda mu někdo řekne o obrovském státním dluhu a deficitu státního rozpočtu, který musí mohutně utahovat opasky na státu i na našich občanech. O bezpečnostních obtížích - oficiálně sděleném nárůstu východního organizovaného zločinu, nebezpečí ilegálního dovozu a držení zbraní.

Samozřejmě jsme pomohli jako stát a jako lidé po začátku rusko-ukrajinského konfliktu, ČR poskytla více než důstojný azyl statisícům Ukrajinců, kteří utekli před válkou. Zaslali jsme Ukrajině podstatnou část své armádní výzbroje a výstroje (zvláště té východní provenience).

Každá pomoc má také svoje limity (na straně dárce a poslytovatele pomoci), pokud má být efektivní a má mít také podporu vlastního obyvatelstva. Tak si počkejme a pečlivě sledujme výkony zejména našich nejvyšších politiků.

P.S. Než spustí hnojomety všeho druhu - také jsem pomáhal jako občan a dobrovolný hasič ukrajinským běžencům, na jihomoravském KACPU mám odslouženo přes sto hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

6:03 Semelová (KSČM): Útok na povinnou školní docházku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu Josefa Středuly na zkrácení povinné školní d…