Havel (ČSSD): ISŠTE Sokolov má nové zabezpečení. Následovat budou další školy

09.09.2016 22:35

V šestadvaceti školách zřizovaných Karlovarským krajem postupně proběhne montáž zařízení, která by v budoucnu měla ochránit žáky i pedagogy například před neohlášeným vstupem cizích osob do budov škol.

Havel (ČSSD): ISŠTE Sokolov má nové zabezpečení. Následovat budou další školy
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Karlovarského kraje JUDr. Martin Havel (ČSSD)

Práce na zabezpečení budov se prováděly například v Integrované technické a ekonomické škole? v Sokolově. „Byl jsem se podívat přímo na místě, škola má čtyři nové turnikety pro vstup do budovy prostřednictvím karet s čipy. Došlo k doplnění kamerového systému, dochází k monitorování stavu dveří s vazbou na poplašný systém,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Podle ředitele školy Pavla Januse by mělo turnikety projít za minutu okolo dvou stovek žáků. „V současnosti jich máme přes 700, samozřejmě si budou muset na nová opatření zvyknout nejen oni, ale i učitelé a ostatní zaměstnanci školy,“ vysvětlil.

Zabezpečení školy přišlo zatím na 492 tisíce korun. „Další opatření se dokončují na Střední odborné škole stravování a služeb v Karlových Varech, na řadě jsou kromě středních škol také základní umělecké školy nebo domovy mládeže zřizované krajem. Mezitím už připravujeme analýzu bezpečnosti krajských dětských domovů, to bude další etapa zabezpečení. Jistěže může kdokoliv ze studentů, rodičů nebo pedagogů mít obavy, zda se ze škol nestanou vězení, kde budou všichni sledováni na každém kroku. Právě proto jsme v kontaktu s Úřadem pro ochranu osobních údajů, který se zaměří na to, zda je po této stránce všechno v pořádku,“ doplnil hejtman Havel.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.