Havránek (ODS): I dary v kryptoměnách si můžete odečíst z daní

06.04.2022 12:45

Projev na 16. schůzi Poslanecké sněmovny 6. dubna 2022 k návrhu zákona o opatřeních v oblasti daní v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

Havránek (ODS): I dary v kryptoměnách si můžete odečíst z daní
Foto: ODS
Popisek: Jiří Havránek

Dobré dopoledne, milé kolegyně, kolegové, členové vlády,

v prvním čtení zde od mého ctěného kolegy Patrika Nachera zaznělo, že můžeme ta tři čtení využít i z pohledu medializace tohoto zákona a medializace vlastně i těch dopadů na daně.

Já bych zde chtěl zmínit jednu připomínku, kdy vlastně i ve spolupráci s Ministerstvem financí bylo do těch otázek a odpovědí doplněno, že si můžete odečíst daně poskytnuté i v kryptoměnách. Považuji to za minimálně důležité zmínit, a to i z toho důvodu, že se již před měsícem na kryptoměnovém účtu Ukrajiny jako takové, jako státu objevily dary v hodnotě přes 60 milionů dolarů, což už není malá částka, a samozřejmě ta kryptokomunita je aktivní i v České republice, takže využívám proto i pro medializaci tohoto bodu, že opravdu i dary v kryptoměnách si můžete odečíst z daní.

A chtěl bych poděkovat panu náměstkovi Koubovi z Ministerstva financí za to, že tuto zmínku doplnil i do za mě velmi dobře připravených otázek a odpovědí k tomuto zákonu.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…