Hejtman Bubeníček: Obětí holocaustu je třeba si připomínat neustále

24.01.2014 16:55

Izraelský velvyslanec navštívil Ústecký kraj.

Hejtman Bubeníček: Obětí holocaustu je třeba si připomínat neustále
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

V pátek 24. ledna zavítal do Ústeckého kraje velvyslanec Státu Izrael Gary Koren. Po pietním aktu u památníku holocaustu v Teplicích u příležitosti Mezinárodního dne památky obětí holocaustu jednal s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem.

Izraelský velvyslanec začal svoji návštěvu v kraji diskuzí se studenty Biskupského gymnázia  Bohosudově. V Teplicích pak položil květiny u památníku holocaustu.

„Obětí holocaustu je třeba si připomínat nejen ve svátek nebo mezinárodní den, ale neustále. Vždyť jenom ve druhé světové válce zemřelo mučednickou smrtí více než šest milionů Židů,“ uvedl v proslovu při pietním aktu Oldřich Bubeníček. „Teplická židovská obec, která dnešní vzpomínku u pomníku zorganizovala, patří k nejagilnějším v celé naší zemi a Ústecký kraj si spolupráce s mnoha národnostními menšinami váží,“ dodal hejtman.

Při oficiálním setkání hejtmana Oldřicha Bubeníčka s Gary Korenem na krajském úřadu byly naznačeny možnosti budoucí investiční spolupráce Izraele s Ústeckým krajem, a to zejména v souvislosti s průmyslovými tradicemi kraje.

V odpoledních hodinách pak navštívil velvyslanec Gary Koren statutární město Most, kde se setkal s představiteli města a krajské hospodářské komory. Hejtmana doprovázel radní Martin Klika a předseda výboru pro národnostní menšiny Pavel Vodseďálek. Setkání byli též přítomni představitelé Česko-izraelské smíšené obchodní komory v čele s jejím prezidentem Pavlem Smutným.

Následně se velvyslanec zúčastnil zahájení inscenace „Klára 3487 – Příliš mnoho hvězd“ v mosteckém divadle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…