Hejtman Bubeníček: Vyřadili jsme téměř 300 žádostí o kotlíkové dotace

28.12.2017 5:34

Na kotlíkové dotace ještě zbývá 22 a půl milionů korun.

Hejtman Bubeníček: Vyřadili jsme téměř 300 žádostí o kotlíkové dotace
Foto: ČT
Popisek: Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček

Na Krajský úřad Ústeckého kraje dorazilo prozatím celkem 1 614 žádostí a stále ještě zbývají finance pro nové žadatele. Krajští radní už schválili přidělení dotací prvním zájemcům, více než 65 milionů korun tak míří přímo k úspěšným žadatelům. Pokud finance nebudou vyčerpány dříve, žádosti je možné posílat elektronicky až do konce ledna 2018. Do konce roku 2019 by mělo být v Ústeckém kraji vyměněno minimálně 1 683 starých kotlů za nové zdroje tepla.

„Museli jsme několik žádostí kvůli duplicitě vyřadit. Bylo jich téměř 300. V dvougeneračním domě například na jeden kotel požádal syn i otec. I kvůli takovým pochybením ještě zbývá tolik nevyčerpaných finančních prostředků,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Lidé mohou získat maximálně 127 500 korun, a to v případě podmínek uvedených v aktuální výzvě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jpe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…