Hejtman Bubeníček jednal s ministrem dopravy o situaci kolem sesuvu u dálnice D8

16.10.2015 15:48

Ústecký kraj chce zachovat trať 097, prioritou je ale dostavba dálnice.

Hejtman Bubeníček jednal s ministrem dopravy o situaci kolem sesuvu u dálnice D8
Foto: Redakce
Popisek: hejtman Bubeníček (KSČM)

Hejtman Oldřich Bubeníček a radní pro dopravu Jaroslav Komínek se spolu s ministrem dopravy Danem Ťokem sešli znovu u jednoho stolu, aby jednali o situaci kolem sesuvem poškozené oblasti pod kamenolomem v Dobkovičkách u stavby dálnice D8. Hlavním bodem schůzky byla i budoucnost železniční tratě 097 z Lovosic do Teplic, kterou právě sesuv poškodil.

„Jak jsem již několikrát uvedl, zájem Ústeckého kraje se nemění a stále s touto tratí do budoucna počítáme. Máme na ní platnou objednávku u Českých drah a v dlouhodobém výhledu je tato trať i zahrnuta do plánu dopravní obslužnosti. Je to pro nás významné spojení pro občany nejen pro cestu do zaměstnání, ale i jako víkendová doprava sloužící turistům, rekreantům a chalupářům," uvedl radní pro dopravu Jaroslav Komínek.

Hejtman i radní znovu zdůraznili, že obnova tohoto železničního spojení je pro regionální dopravu v kraji velmi významná. Podle ministra dopravy nyní pracuje Správa železničních a dopravních cest na několika variantách technického řešení stabilizace svahu v místě trati a následně vybranou variantu připraví k realizaci. Obě strany se však shodly na tom, že je nezbytné bez průtahů pokračovat v dokončení dálnice D8. V případě, že se na stavbě objeví komplikace, je Ústecký kraj dle možností pomoct s jejich řešením.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

4:32 Ministr Válek: Podpora paliativní péče je jednou z našich velkých priorit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k podpoře paliativní péče.