Hejtman Červíček: Dar Komerční banky pomůže seniorům v Tmavém Dole

18.12.2020 5:35

Komerční banka poskytla Královéhradeckému kraji sponzorský dar ve výši 50 tisíc korun na financování pomoci seniorům v době koronavirové pandemie.

Hejtman Červíček: Dar Komerční banky pomůže seniorům v Tmavém Dole
Foto: ODS
Popisek: Martin Červíček

Kraj tyto finanční prostředky využil k nákupu výpočetní techniky. Díky ní může více klientů domova důchodců ve Tmavém Dole komunikovat online s rodinou nebo přáteli.

„Královéhradecký kraj pojí s Komerční bankou spolupráce, která se datuje od vzniku krajů v roce 2000. Komerční banku považujeme za spolehlivého partnera s komplexní nabídkou bankovních služeb, kterou nám dlouhodobě poskytuje. Finančního daru, zvláště v této náročné době, si velmi vážíme a využijeme ho ve prospěch klientů Domova důchodců Tmavý Důl,“  říká hejtman Martin Červíček.

„Zprostředkovat kontakt s rodinou, s blízkými, i když jen ve virtuálním prostředí, je moc důležité a potřebné. Stesk a pocit samoty umí hodně ublížit. Za pomoc překonat seniorům současné složité období pořízením výpočetní techniky moc děkujeme. Úsměv na tváři je velký lék. I ten z obrazovky počítače má smysl,“ doplňuje náměstkyně Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

Během omezení návštěv v domovech seniorů kvůli onemocnění covid-19 využívá počítače, notebooky a tablety většina zařízení v kraji. Mnohdy je online komunikace kromě telefonu jediné pojítko mezi klientem a jeho rodinou.

„Finanční dar jsme obratem využili na pořízení výpočetní techniky za účelem zprostředkování videokonferenčních hovorů našim klientům s jejich blízkými. Technika je totiž v této nepříznivé epidemiologické situaci důležitým prvkem, který umožní kontakt seniorů s rodinou ,“ vysvětluje ředitel domova v Tmavém Dole Antonín Stanislav.

Domov důchodců Tmavý Důl je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje a patří mezi největší domovy na Trutnovsku. Jeho současná kapacita je 100 lůžek. Nyní v Tmavém Dole probíhá výstavba nového oddělení za více jak 160 milionů korun, která zvýší kapacitu domova o 56 lůžek. Stavební práce by měly skončit v červenci 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.